Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σε διαρκή άνοδο η αγορά των tablets

Οι πωλήσεις tablets συνεχίζουν να εμφανίζουν ισχυρές ανοδικές τάσεις, σύμφωνα και με τα πρόσφατα στοιχεία της IDC. Το τρίτο τρίμηνο του 2012 οι αποστολές νέων συσκευών παγκοσμίως ανήλθαν σε 27,8 εκατομμύρια κομμάτια, αγγίζοντας το καλύτερο ιστορικά, τελευταίο τρίμηνο του 2011, όταν η εορταστική κίνηση είχε εκτοξεύσει τις πωλήσεις στα 28,2 εκατομμύρια.

Ρεκόρ που φυσιολογικά θα καταρριφθεί στο τρίμηνο που διανύουμε, δεδομένης και της άφιξης μιας σειράς νέων συσκευών, όπως είναι το iPad mini της Apple, τα tablets με Windows 8 –και πρώτο το Surface της Microsoft και, βέβαια, οι δελεαστικές προτάσεις κάτω των 200 δολαρίων (στην αγορά των ΗΠΑ) από Google και Amazon.

Στο ίδιο διάστημα το ποσοστό της Apple υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από την παρουσίαση του πρώτο iPad, τον Απρίλιο του 2010. Το λανσάρισμα του Google Nexus 7 και του ανανεωμένου Kindle Fire της Amazon προκάλεσαν απώλειες στην Apple. Το μερίδιο της επί των νέων συσκευών μειώθηκε στο 50,4%, από 59,7% το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και 66% το δεύτερο τρίμηνο του 2012, όταν η άφιξη του νέου iPad είχε δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις της.


Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου