Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Ατρωτες»… κάλτσες!

Περιέχουν κέβλαρ στις περιοχές των δαχτύλων, της φτέρνας και του πέλματος και δεν αποκτούν ποτέ τρύπες
«Ατρωτες»… κάλτσες!
Ενα ζευγάρι κάλτσες για... πάντα!

Ο εντοπισμός ακόμη και μιας ανεπαίσθητης τρυπίτσας στην κάλτσα αποτελεί μια αρκετά εκνευριστική στιγμή για όλους. Ένας 23χρονος Αμερικανός με σπουδές στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επιχειρηματικό μυαλό, αποφάσισε να εφαρμόσει τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αλεξίσφαιρα γιλέκα όπως το κέβλαρ (Kevlar), σε… κάλτσες!

Ενας «Socrates» στα πόδια μας
Ο Κάμερον Κάρτερ ονόμασε την επινόησή του Socrates και, όπως εγγυάται ο ίδιος, οι «άτρωτες» κάλτσες δεν πρόκειται να τρυπήσουν ποτέ. Στην παρούσα φάση, προκειμένου να συγκεντρώσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, η ιδέα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Kickstarter, όπου έχει αποκτήσει περί τους 700 υποστηρικτές και ένα κεφάλαιο που φτάνει τα 28.000 δολάρια (δηλαδή περίπου 21.000 ευρώ).

Ο αρχικός στόχος χρηματοδότησης των 10.000 δολαρίων που είχε θέσει ο νεαρός επιχειρηματίας, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter

«Οι περισσότεροι από εμάς φοράμε κάλτσες καθημερινά, όλη μέρα, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουμε να κάνουμε επιπόλαιες αγορές» αναφέρει ο Κάμερον στην ιστοσελίδα του. «Σπάστε το κατεστημένο! Οι κάλτσες μας πρέπει να είναι το ίδιο εκλεπτυσμένες όσο και το υπόλοιπο στιλ μας».
Οι «αιώνιες» κάλτσες διαθέτουν lycra στο μεγαλύτερο μέρος της ύφανσής τους. Το κέβλαρ εντοπίζεται στα σημεία που θεωρούνται πιο ευαίσθητα λόγω τριβής με το παπούτσι. Ετσι, οι περιοχές των δαχτύλων, του πέλματος και της φτέρνας διαθέτουν ειδική ενίσχυση στην ύφανση με ανθρακόνημα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα δύο ζεύγη στοιχίζουν για την ώρα 19 ευρώ και τα τρία 50 ευρώ ενώ η διάθεση των προϊόντων αναμέν'οταν να ξεκινήσει περίπου πέντε εβδομάδες μετά το κλείσιμο της χρηματοδότησης του project, στις αρχές Νοεμβρίου. 
Μέσα στα άμεσα σχέδια της εταιρείας που έχει συστήσει ο κύριος Κάρτερ είναι η επέκτασή της και σε γυναικεία είδη με εντυπωσιακά σχέδια.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου