Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Προσεχώς έξυπνα θρανία στα σχολεία

Η εποχή των ξύλινων σχολικών θρανίων που κάποτε συνηθίζαμε να μουτζούρωνουμε ή να χρησιμοποιούμε για να μιλάμε με το διπλανό μας πιθανότατα βαδίζει προς το τέλος της…


Βρετανοί επιστήμονες δοκιμάζουν τη χρήση “έξυπνων θρανίων” στα σχολεία ή αλλιώς tablets σε μέγεθος θρανίων με multitouch οθόνες που θα μπορούν να χειρίζονται πολλοί μαθητές ταυτόχρονα, καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα στη διδασκαλία.

Πράγματι, πρόσφατη έρευνα σε 400 παιδιά ηλικίας 8-10 ετών έδειξε ότι τα έξυπνα θρανία είχαν πολύ θετικά αποτελέσματα σε μαθήματα όπως τα μαθηματικά, βελτιώνοντας την κατανόηση και το συνεργατικό πνεύμα των μαθητών. Τα έξυπνα θρανία ήταν συνδεδεμένα τόσο μεταξύ τους όσο και με ένα κεντρικό smartboard και ο δάσκαλος μπορούσε να βλέπει σε πραγματικό χρόνο την πορεία των μαθητών, να επιλύει τις απορίες τους και να τους βοηθά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Liz Burd:

Στόχος μας ήταν να επιτύχουμε υψηλότερα επίπεδα μάθησης, όπου η γνώση αποκτάται μέσω διαμοιρασμού, επίλυσης προβλημάτων και δημιουργίας αντί για το παθητικό άκουσμα. Τα έξυπνα θρανία προέτρεπαν τους μαθητές να συνεργαστούν πιο αποδοτικά, πετυχαίνοντας καλύτερα επίπεδα συνεργασίας από τις προσεγγίσεις με τη χρήση τετραδίων.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου