Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σοκολάτα που δεν λιώνει!

Προορίζεται για χώρες όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και αλλοιώνουν το προϊόν

Σοκολάτα που δεν λιώνει!
«Ατρωτη» στις υψηλές θερμοκρασίες είναι η νέα σοκολάτα που δημιούργησαν οι ερευνητές της Cadbury


Μια νέα γενιά σοκολάτας που δεν λιώνει ούτε στους 40 βαθμούς Κελσίου δημιούργησαν επιστήμονες από το κέντρο έρευνας της σοκολατοβιομηχανίας Cadbury.  

Σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία, Kraft, η «άτρωτη» σοκολάτα προορίζεται για θερμές χώρες όπως π.χ. η Ινδία και η Βραζιλία, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες πολλές φορές αλλοιώνουν το προϊόν.

Τέλος στο… πασάλειμμα
Αρκετοί, παρά ταύτα, είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι το νέο προϊόν θα μπορούσε να διατίθεται ακόμη και στις ψυχρές χώρες, προς αποφυγή του γνωστού «πασαλείμματος» στο οποίο υποκύπτουν συνήθως οι μικροί λάτρεις του γλυκού πειρασμού.
Μια κοινή σοκολάτα λιώνει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Η νέα πατέντα της Cadbury ωστόσο ενισχύει την αντίστασή της στη θερμότητα. Η καινοτομία εντοπίζεται στον τρόπο ανακατέματος του μείγματος της σοκολάτας – βούτυρο κακάο, φυτικά έλαια, γάλα και ζάχαρη – σε ένα μπολ γεμάτο μεταλλικές μπάλες. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής, οι ερευνητές κατάφεραν να συρρικνώσουν το μέγεθος των σωματιδίων της ζάχαρης με αποτέλεσμα να καλύπτονται από λιγότερα λιπαρά, κάνοντας έτσι το προϊόν λιγότερο «ευαίσθητο» στις υψηλές θερμοκρασίες.
Από την πλευρά του, ο Τόνι Μπιλσμπόροου από την Kraft Foods, υποστηρίζει ότι για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια για την πώληση του νέου προϊόντος σε ψυχρές χώρες όπως η Βρετανία, καθώς εκεί «απλώς δεν θα πουλήσει».
«Δεν πιστεύω ότι οι λάτρεις της σοκολάτας θα καλωσορίσουν τη συγκεκριμένη συνταγή καθώς η αλήθεια είναι ότι δεν θα έχει την ίδια γεύση με μια κλασική σοκολάτα γάλακτος της Cadbury» καταλήγει ο ίδιος.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου