Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η Google μάς προτρέπει να «αναλάβουμε δράση»

Μετά την ανακοίνωση της συνάντησης της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) στις 3 Δεκεμβρίου, με σκοπό την τροποποίηση της νομοθεσίας σε θέματα που αφορούν το διαδίκτυο, η Google ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαφυλάξει την ελευθερία και τα δικαιώματα του ίντερνετ μέσω της ιστοσελίδας της, «Take Action» (αναλάβετε δράση).

Η δημιουργία της ιστοσελίδας έχει ως στόχο αρχικά την ενημέρωση των χρηστών του ίντερνετ για θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση και στη συνέχεια, την προτροπή των χρηστών του διαδικτύου να αναλάβουν δράση, ενώνοντας τις «φωνές» τους ενάντια στις διάφορες κυβερνήσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη συνάντηση, ώστε να επιβάλλουν νέα μέτρα.

Μέτρα που όπως υποστηρίζει πως θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ηλεκτρονικής λογοκρισίας καθώς και τον περιορισμό στη μετάδοση της πληροφορίας.

Η Google θεωρεί ακόμα πως η ITU δεν είναι η κατάλληλη για να παίρνει αποφάσεις που αφορούν το διαδίκτυο, καθώς εκεί συμμετέχουν μόνο κυβερνήσεις και τονίζει πως «μηχανικοί, εταιρίες αλλά και ο κόσμος που χρησιμοποιεί το ίντερνετ, θα έπρεπε έχουν δικαίωμα ψήφου».

Επίσης, χαρακτηρίζει την ITU ως «μυστικοπαθή» αφού, όπως λέει, οι συνθήκες και οι προτάσεις της διάσκεψης είναι εμπιστευτικές.

Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η Google με το «Take Action» είναι πως «ένας ελεύθερος και ανοιχτός κόσμος εξαρτάται από ένα ελεύθερο και ανοιχτό διαδίκτυο.

Οι κυβερνήσεις από μόνες τους, κρατώντας κλειστές τις πόρτες, δεν είναι ικανές να καθορίσουν το μέλλον του Internet. Τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων, από όλο τον κόσμο, που το χρησιμοποιούν, θα πρέπει να αποκτήσουν φωνή».



Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου