Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Windows 8: 40 εκατ. άδειες μέσα σε 1 μήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, τα καινούρια Windows 8 πούλησαν μέσα σε μόλις ένα μήνα κυκλοφορίας περισσότερες από 40 εκατομμύρια άδειες, κάνοντας έτσι ένα πιο δυνατό ξεκίνημα από πλευράς αναβαθμίσεων σε σύγκριση με το αντίστοιχο των windows 7 τρία χρόνια πριν.


Αν κι η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα νούμερα, τα Windows 7 είχαν πουλήσει περίπου περισσότερες από 60 εκατομμύρια άδειες μέσα στις πρώτες δέκα εβδομάδες κυκλοφορίας.

Τα Windows 8 έκαναν, λοιπόν, ένα σταθερό ξεκίνημα χωρίς να προσδιορίζεται εάν στα 40 εκατομμύρια, υπερτερούν οι σχετικά φθηνές αναβαθμίσεις ή η αγορά καινούριων συσκευών που τρέχουν με αυτά αν κι έχει αφεθεί να εννοηθεί ότι το μεγαλύτερο ρόλο έχουν διαδραματίσει οι αναβαθμίσεις.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, να σημειώσουμε ότι αυτό δε σημαίνει ότι 40 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως χρησιμοποιούν ήδη την τελευταία έκδοση, μιας κι οι περισσότερες άδειες έχουν αγοραστεί από κατασκευαστές υπολογιστών.

Οι τελευταίοι προχωρούν στην πώληση συσκευών με Windows 8 στις εταιρείες, αν και προς το παρόν ένας πολύ μικρός αριθμός από αυτές τα χρησιμοποιούν.

Η Τάμι Ρέλλερ της Microsoft, διευθυντικό στέλεχος της Microsoft για τα Windows, δήλωσε ότι η απουσία του Στίβεν Σινόφσκυ δεν έχει επηρεάσει την ομάδα, μιας κι αυτή είναι σε εξαιρετική φόρμα, όπως και το προϊόν.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου