Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ετοιμάζονται ήδη τα νέα Windows «Blue»

Μπορεί να έχει περάσει μόνο ένας μήνας από την κυκλοφορία των Windows 8, όμως οι φήμες θέλουν την Microsoft να εργάζεται ήδη στην κυκλοφορία της επόμενης γενιάς του λειτουργικού, η οποία θα υλοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα από την εταιρεία.

Η πρώτη αποκάλυψη έγινε από το ZDnet, το οποίο πριν από αρκετούς μήνες ανέφερε πως η επόμενη έκδοση του λειτουργικού δεν θα ονομάζεται Windows 9 αλλά Windows «Blue» με βάση τουλάχιστον το κωδικό όνομα της. Παρά το γεγονός ότι το δημοσίευμα αναφερόταν σε μια «ενδιάμεση» έκδοση, υποστήριζε πως αυτή θα περιλαμβάνει αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον και σε ολόκληρη την πλατφόρμα, καθώς και στην τιμολόγηση, και πως θα κυκλοφορούσε στα μέσα του 2013.

Πρόσφατα όμως πηγές του The Verge, οι οποίες γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας, αναφέρουν πως η Microsoft σχεδιάζει να αλλάξει και την στρατηγική της όσον αφορά την κυκλοφορία νέων εκδόσεων, σε μια προσπάθεια να παρέχει στους καταναλωτές πιο τακτικές ενημερώσεις τόσο στα Windows όσο και στα Windows Phone.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία σκοπεύει να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές, «να κάνει τα Windows Blue το επόμενο λειτουργικό που θα εγκαταστήσουν όλοι» σύμφωνα με τις πηγές. Για να το πετύχει αυτό σκέφτεται να τιμολογήσει την επόμενη έκδοση σε πολύ χαμηλό κόστος, ακόμα και να την παρέχει δωρεάν.

Με την κυκλοφορία των Windows Blue, το υπάρχον Windows SDK (κιτ ανάπτυξης λογισμικού) θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει την νέα έκδοση, αλλά η εταιρεία θα σταματήσει να δέχεται εφαρμογές που είναι αποκλειστικά κατασκευασμένες για τα Windows 8, ωθώντας τους καταναλωτές να αναπτύσσουν εφαρμογές για τα Blue. Παρά το γεγονός αυτό, οι εφαρμογές που είναι αποκλειστικές για τα Windows 8 θα «τρέχουν» κανονικά στο νέο λειτουργικό.

Οι πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ακόμα πως το πιο πιθανό είναι η ονομασία Windows Blue να διατηρηθεί κατά την επίσημη κυκλοφορία της νέας έκδοσης, ενώ ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η στρατηγική που ετοιμάζει η Microsoft στην παροχή αναβαθμίσεων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα ξεκινήσει έναν νέο κύκλο αναβάθμισης, παρέχοντας σημαντικές αναβαθμίσεις μια φορά τον χρόνο, έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική απέναντι στην Apple ή την Google. Ίσως τα Windows Blue και η κυκλοφορία τους μέσα στο 2013, εάν οι φήμες επαληθευτούν, να είναι η αρχή αυτού του κύκλου.

Οι πηγές πάντως δεν διευκρινίζουν την μορφή που θα έχουν οι ετήσιες ενημερώσεις, αν δηλαδή θα πρόκειται κυρίως για διορθώσεις και νέα χαρακτηριστικά, στην μορφή Service Pack για παράδειγμα, ή αν ουσιαστικά κάθε χρόνο θα κυκλοφορεί και μια ολοκαίνουρια έκδοση.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου