Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

BREAKING! Βρέθηκε νερό και οργανική ύλη στον πλανήτη Ερμή!

Η NASA είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες ότι θα ανακοινώσει κάτι το πραγματικά συνταρακτικό και όλοι πιστέψαμε ότι θα αφορούσε ευρήματα του Curiosity από τον πλανήτη Άρη. Τελικά, η “βόμβα” έσκασε από άλλο πλανήτη και συγκεκριμένα από τον Ερμή, τον κοντινότερο πλανήτη στον Ήλιο.


Για να μπούμε στο ψητό, το διαστημικό σκάφος Messenger έφερε στο φως αδιάσειστα στοιχεία ότι ο Ερμής διαθέτει νερό σε μορφή πάγου (και μάλιστα αρκετά μεγάλη ποσότητα), με τον πάγο να προστατεύεται από την ακτινοβολία του Ήλιου χάριν σε ένα στρώμα οργανικής ύλης! Νερό και οργανική ύλη είναι τα θεμελιώδη στοιχεία για την ύπαρξη ζωής!

Οι ανακαλύψεις προέκυψαν από τρεις διαφορετικές μετρήσεις και η υπηρεσία πιστεύει πλέον ακράδαντα ότι ο Ερμής “δέχτηκε” αυτά τα στοιχεία (νερό και οργανικές ενώσεις) με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν στη Γη (μάλλον από κομήτες) και δημιούργησαν τη ζωή, ενώ διατηρούνται ακόμα και τώρα μετά από δισεκατομμύρια χρόνια χάριν στην κλίση του πλανήτη που κρατά ένα μέρος του πάντοτε στη σκιά. Μη ξεχνάμε ότι ο Ερμής δε διαθέτει ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να επικρατούν εξαιρετικά ακραίες θερμοκρασίες (από -223.15C έως 426.85C).

Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση αυτή αναμένεται ότι θα συζητηθεί πάρα πολύ και θα υπάρξουν αρκετές αντιδράσεις για τους ισχυρισμούς της NASA, αλλά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας που έχουμε έστω μια ένδειξη ότι υπάρχει ζωή (όχι με τη μορφή που αντιλαμβανόμαστε) εκεί έξω.





Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου