Στην κλωνοποίηση οκτώ ειδών ζώων, που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως το τζάγκουαρ, σκοπεύουν να προχωρήσουν επιστήμονες στη Βραζιλία.
Στόχος τους είναι να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων.Τα ζώα που θα κλωνοποιηθούν θα βρίσκονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
Οι επιστήμονες επίσης θα προχωρήσουν επίσης σε τεχνητή γονιμοποίηση και την εμφύτευση γονιμοποιημένων εμβρύων. Τα ζώα που θα προκύψουν από αυτές τις δύο διαδικασίες, ενδεχομένως αργότερα να αφεθούν στη φύση.
Η κλωνοποίηση των ζώων θα είναι προϊόν συνεργασίας του Ζωολογικού Κήπου της Μπραζίλια και της κυβερνητικής υπηρεσίας αγροτικών ερευνών Embrapa Cerrado.
Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Carlos Frederico Martins, ερευνητής της Embrapa Cerrado, στόχος είναι να ξεκινήσουν από ζώα που είτε βρίσκονται σε εξαφάνιση είτε ο αριθμός αναπαραγωγής τους μειώνεται σημαντικά, όπως το τζάγουαρ, τον γκρι-κοκκινωπό λύκο και ένα τοπικό είδος ελαφιού.
Σύμφωνα με τον Carlos Frederico Martins θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να γίνουν οι κλωνοποιήσεις.
Τον Μάρτιο του 2001 στη Βραζιλία είχε γεννηθεί μία κλωνοποιημένη αγελάδα.
Πηγη
Γκρι-κοκκινωπός λύκος
Στόχος τους είναι να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων.Τα ζώα που θα κλωνοποιηθούν θα βρίσκονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
Οι επιστήμονες επίσης θα προχωρήσουν επίσης σε τεχνητή γονιμοποίηση και την εμφύτευση γονιμοποιημένων εμβρύων. Τα ζώα που θα προκύψουν από αυτές τις δύο διαδικασίες, ενδεχομένως αργότερα να αφεθούν στη φύση.
Η κλωνοποίηση των ζώων θα είναι προϊόν συνεργασίας του Ζωολογικού Κήπου της Μπραζίλια και της κυβερνητικής υπηρεσίας αγροτικών ερευνών Embrapa Cerrado.
Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Carlos Frederico Martins, ερευνητής της Embrapa Cerrado, στόχος είναι να ξεκινήσουν από ζώα που είτε βρίσκονται σε εξαφάνιση είτε ο αριθμός αναπαραγωγής τους μειώνεται σημαντικά, όπως το τζάγουαρ, τον γκρι-κοκκινωπό λύκο και ένα τοπικό είδος ελαφιού.
Σύμφωνα με τον Carlos Frederico Martins θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να γίνουν οι κλωνοποιήσεις.
Τον Μάρτιο του 2001 στη Βραζιλία είχε γεννηθεί μία κλωνοποιημένη αγελάδα.
Πηγη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου