Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

«Ξεκλειδώστε» τον υπολογιστή με μια… ματιά!

Βιομετρικό σύστημα μεταφράζει τις οφθαλμικές κινήσεις σε προσωπικό κωδικό ασφαλείας
«Ξεκλειδώστε» τον υπολογιστή με μια… ματιά!
Οι επιστήμονες δουλεύουν πυρετωδώς ώστε μελλοντικά να μην χρειαζόμαστε άλλη ταυτότητα εκτός από το... βλέμμα μας


Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, το ίδιο και το βλέμμα του. Βασιζόμενοι στη συγκεκριμένη λογική, επιστήμονες στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Σαν Μάρκο, ανέπτυξαν ένα σύστημα ασφαλείας για ηλεκτρονικό υπολογιστή το οποίο αναγνωρίζει τον κάτοχο από τις… κινήσεις των ματιών του.
«Βλέπουμε ότι υπάρχουν διακριτές διαφορές από άτομο σε άτομο, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις οφθαλμικές κινήσεις ως μέσο βιομετρικών μετρήσεων» αναφέρει ο ερευνητής Ολεγκ Κομογκόρτσεφ.


«Οφθαλμική» ταυτότητα
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα τεχνολογία ασφαλείας που έχει αναπτύξει η ομάδα χρειάζεται ακόμη αρκετή μελέτη προτού φτάσει σε σημείο να εγκατασταθεί σε πολυσύχναστους χώρους όπως π.χ. τα αεροδρόμια ή σε προσωπικές συσκευές όπως π.χ. οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Υποστηρίζει παρόλα αυτά ότι, όπως όλα δείχνουν, η οφθαλμική σάρωση θα μπορούσε να αποτελεί το μέλλον της βιομετρικής ταυτοποίησης λόγω της μοναδικότητας της δομής της ίριδας και των οφθαλμικών κινήσεων.
Ωστόσο, χρειάζεται ακόμη βελτίωση της εν λόγω τεχνολογίας ώστε να εξαλειφθούν ακόμη και οι παραμικρές πιθανότητες πλαστοπροσωπίας.
«Η δύναμη του δικού μας συστήματος κρύβεται στο γεγονός ότι πραγματοποιείται ταυτόχρονη σάρωση των οφθαλμικών κινήσεων και της ίριδας του ματιού» αναφέρει ο Κομογκόρτσεφ.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου