Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το κινητό τηλέφωνο θα παρκάρει το αυτοκίνητο!

Νέο σύστημα επιτρέπει τον έλεγχο του οχήματος από απόσταση


Δείτε ένα βίντεο με την παρουσίαση της τεχνολογίας μέσω του κινητού τηλεφώνου

Εχετε καθυστερήσει στο ραντεβού σας και δεν βρίσκετε θέση να παρκάρετε το αυτοκίνητο; Μην ανησυχείτε. Η τεχνολογία Virtual Valet σας επιτρέπει να βγείτε από το όχημα,να δώσετε μια εντολή μέσω του κινητού τηλεφώνου και να πάτε στο ραντεβού σας χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Το αυτοκίνητο θα αρχίσει να κινείται μόνο του αναζητώντας πάρκινγκ και όταν βρει θέση θα παρκάρει ενώ εσείς θα μπορείτε να παρακολουθείτε την όλη διαδικασία, αν το επιθυμείτε, από την οθόνη του τηλεφώνου.Μάλιστα όταν τελειώσει το ραντεβού σας, επειδή προφανώς δεν θα θέλετε να χάσετε χρόνο αναζητώντας το αυτοκίνητο, μπορείτε να του δώσετε εντολή ώστε να μπει σε λειτουργία μόνο του και να επιστρέψει στο σημείο όπου το αφήσατε.

Το σύστημα
Την τεχνολογία ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στην Πενσιλβάνια και περιλαμβάνει αισθητήρες κίνησης, λέιζερ και άλλα προηγμένα συστήματα με τα οποία το όχημα μπορεί να κινείται αυτόνομα. Το Virtual Valet έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε ένα τζιπ και η ερευνητική ομάδα θα το παρουσιάσει στην έκθεση τεχνολογίας Auto Apps and Mobile Device Evolution 2012 που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Βερολίνο.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου