Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οκτώ εντυπωσιακά στατιστικά για την Google!

Με αφορμή την πρώτη του επέτειο ως διευθύνων σύμβουλος της Google, ο συνιδρυτής της Larry Page έστειλε επιστολή στους μετόχους και επενδυτές της εταιρίας.

Ο Larry Page, CEO της Google

Στόχος του Page είναι να εστιάσει την εταιρία περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βελτιστοποιήσει τις εργασίες σε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα - έτσι, ανακοίνωσε πως έχουν σταματήσει ή συγχωνευτεί πάνω από τριάντα προϊόντα όπως το Knol και το Sidewiki.

Όσον αφορά το Google+, επεσήμανε πως έχει πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχτεί στην υπηρεσία περισσότερο από 120 εργαλεία όπως η αναζήτηση, το YouTube και το Android.

Επιπρόσθετα, αναφέρονται τα παρακάτω εντυπωσιακά στατιστικά για την πορεία της Google:


  • Πάνω από 850.000 συσκευές Android ενεργοποιούνται καθημερινά μέσω ενός δικτύου 55 κατασκευαστών και πάνω από 300 φορέων κινητής.
  • Το Google Chrome browser έχει πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες.
  • Η Google ξεκίνησε το Gmail το 2004 και σήμερα χρησιμοποιείται από περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες. Πάνω από 5.000 νέες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα γράφονται στο Gmail κάθε μέρα.
  • Το YouTube έχει πάνω από 800 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες - μια ώρα βίντεο ανεβαίνει στο YouTube κάθε δευτερόλεπτο.
  • Η κινητή διαφήμιση της Google ξεπέρασε τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2011 - δυόμισι φορές περισσότερο από ό, τι στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.
  • To Google AdSense έχει πληρώσει πάνω από $30 δισεκατομμύρια ευρώ υπέρ του περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό, από την έναρξη της διαφημιστικής υπηρεσίας πριν από μια δεκαετία.
  • Το Google Translate είναι οκτώ ετών και τώρα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να μεταφράσει  κείμενο μεταξύ δύο από τις 64 γλώσσες που διατίθενται.
Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου