Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το σημείο G υπάρχει! (Άντε τώρα να το βρεις...)

“Υπάρχει ή δεν υπάρχει” είναι το ερώτημα που βασανίζει δεκαετίες άνδρες, γυναίκες και επιστήμονες. Τώρα μια νέα επιστημονική έρευνα του Αμερικανού γυναικολόγου Ανταμ Οστρένσκι, έρχεται να απαντήσει “ναι” και μάλιστα (όπως ισχυρίζεται) τελεσίδικα.



Ο Αμερικανός γυναικολόγος, ο οποίος δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνάς του στην Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής (Journal of Sexual Medicine), υποστηρίζει ότι το σημείο G υπάρχει και βρίσκεται εκεί περίπου όπου το έχουν τοποθετήσει στο παρελθόν πολλοί σεξολόγοι.
Ο Οστρένσκι έκανε την ανακάλυψη αυτή στη διάρκεια νεκροτομής στο πτώμα μίας 83χρονης Πολωνής, η οποία είχε πεθάνει από τραύμα στο κεφάλι.
Το μικρό αυτό τμήμα ιστού, το οποίο είναι πλούσιο σε νευρικές απολήξεις, έχει το μισό από το μέγεθος ενός νυχιού, υποστηρίζει ο ίδιος και σημειώνει ότι πρόκειται για έναν «καλά προσδιορισμένο, όσον αφορά τη δομή του, σάκο», κοντά στην περινεϊκή μεμβράνη, με μήκος 8,1 χιλιοστά και πλάτος 3,6 χιλιοστά.

Ο Οστρένσκι πιστεύει ότι κανείς έως τώρα δεν τον είχε ανακαλύψει, λόγω του μεγέθους του, αλλά και της θέσης του βαθιά μέσα στον κολπικό ιστό. Συμπληρώνει, επίσης, ότι δεν πρέπει να συνδέεται με τους περιουρηθρικούς αδένες (αδένες του Skene), που κάποιοι είχαν συνδέσει στο παρελθόν με το σημείο G. Και καταλήγει αναφέροντας ότι «αυτή η μελέτη του μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση και βελτίωση της γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας».

Τώρα πόσο θα βοηθήσει τους άνδρες για να... βοηθήσουν με τη σειρά τους τις γυναίκες, ειδικά από τη στιγμή που οι επιστήμονες έψαχναν, έψαχναν και δεν το έβρισκαν, είναι ένα άλλο θέμα...

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου