Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η Google και ο Τζέιμς Κάμερον επενδύουν στα εξωγήινα ορυχεία

Μπίζνες στους αστεροειδείς

Ακόμα δεν επέστρεψε από τα βάθη των ωκεανών, ο Τζέιμς Κάμερον στρέφει το ενδιαφέρον του στο Διάστημα (Φωτογραφία: Reuters) Ακόμα δεν επέστρεψε από τα βάθη των ωκεανών, ο Τζέιμς Κάμερον στρέφει το ενδιαφέρον του στο Διάστημα

O συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ και ο πρόεδρος της εταιρείας Έρικ Σμιντ συνεργάζονται με τον περιπετειώδη σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον σε μια επιχείρηση «διαστημικής εξερεύνησης και φυσικών πόρων», η οποία λέγεται ότι έχει στόχο την εξόρυξη σε αστεροειδείς.

Οι φιλοδοξίες της νέας εταιρείας, με την ονομασία Planetary Resources («πλανητικοί πόροι»), θα παρουσιαστούν επίσημα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Σιάτλ.

Η λακωνική ανακοίνωση της εταιρείας δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες, υπόσχεται όμως ότι το φιλόδοξο εγχείρημα έχει το δυναμικό να προσφέρει «τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ».

«Η καινοτόμος αυτή νεοσύστατη εταιρεία θα δημιουργήσει μια νέα βιομηχανία αλλά και έναν νέο ορισμό για τους "φυσικούς πόρους"» γράφει η ανακοίνωση. Σύμφωνα όμως με τη Wall Street Journal, η εταιρεία θα διερευνήσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των φυσικών πόρων που κρύβονται σε αστεροειδείς.

Την Planetary Resources ίδρυσαν ο Έρικ Άντερσον, πρώην μάνατζερ της NASA για τις αποστολές στον Άρη, και ο ελληνικής καταγωγής Πίτερ Διαμαντής, εμπνευστής του διαγωνισμού X-Prize για την ανάπτυξη ιδιωτικών διαστημικών σκαφών.

Ο Πέιτζ, ο Σμιντ και ο Κάμερον συμμετέχουν ως επενδυτές μαζί με τον Τσαρλς Σιμονί, πρώην στέλεχος της Microsoft που έχει ταξιδέψει ως τουρίστας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, και τον διευθυντή της Google Ραμ Σρίραμ.

Τα διαστημικά ορυχεία φαίνεται ότι είναι η νέα τρέλα του Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος τον περασμένο μήνα καταδύθηκε στην τάφρο Μαριάνα, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών.

Το σενάριο της ταινίας του Avatar αναφερόταν στην εξόρυξη φυσικών πόρων σε μακρινούς πλανήτες.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου