Κυριακή 22 Απριλίου 2012

«Εξυπνη» στολή παραλλαγής

Βρετανική εταιρεία παρουσίασε πριν από λίγες μέρες μια «έξυπνη» στρατιωτική στολή παραλλαγής η οποία, χάρη στην αγώγιμη ύφανσή της, υπόσχεται την αντικατάσταση των φορητών μπαταριών και των καλωδίων που καλούνται να κουβαλούν οι στρατιώτες για τη χρήση φορητών ηλεκτρικών συσκευών ή τη μετάδοση δεδομένων. 
H Intelligent Textiles κατάφερε να δημιουργήσει μια «πουπουλένια» στρατιωτική στολή παραλλαγής η οποία θα μπορούσε να αποτελεί από μόνη της μια κεντρική πηγή ενέργειας.
«Ενσωματώσαμε στην ύφανση της στολής αγώγιμα νήματα, ικανά να μεταφέρουν τόσο ενέργεια όσο και δεδομένα στον προορισμό τους» εξηγεί η διευθύντρια της εταιρείας Ασα Τόμσον.
«Ενα από τα βασικά προβλήματα των συμβατικών καλωδίων είναι  οι διακοπές κατά τη μετάδοση ενέργειας και δεδομένων οι οποίες μπορεί να αποβούν καταστροφικές. Αυτό που καταφέραμε να δημιουργήσουμε είναι ένα έξυπνο ύφασμα το οποίο, σε περίπτωση που κοπεί ή καταστραφεί σε κάποιο σημείο του, αναζητεί και βρίσκει νέους τρόπους μετάδοσης ενέργειας και δεδομένων» καταλήγει η ίδια.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου