Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το χωριό με το όνομα Fucking!

Εάν δεν είχε «πικάντικο» όνομα - Fucking - κανείς δεν θα ασχολιόταν με αυτό το μικρό χωριουδάκι στη Βόρεια Αυστρία, κοντά στο Ζάλτσμπουργκ.


Ούτε οι κάτοικοι θα είχαν κάποιο πρόβλημα. Κουράστηκαν όμως∙ αφενός να πληρώνουν για τις κλεμμένες δημόσιες πινακίδες που έπαιρναν ως λάφυρο περαστικοί και τουρίστες και αφετέρου να ξηλώνουν τεράστιες φωτογραφίες ημίγυμνων γυναικών. Το σκέφτηκαν λοιπόν πολύ. Και κατέληξαν πως δεν τους μένει άλλη λύση από τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ετσι, στα τέλη της εβδομάδας, οι 104 κάτοικοι θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν αν θα δώσουν στο χωριό τους ένα πιο «σεμνό» όνομα.

Το θέμα είχε τεθεί ξανά το 2005. Τότε οι κάτοικοι είχαν αποφασίσει να κρατήσουν το όνομα που το χωριό απέκτησε πιθανότατα από τον βαυαρό ευγενή Ανταλπερτ φον Φούκινγκεν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή τον 11ο αιώνα.

Μέσα στα επτά χρόνια που μεσολάβησαν όμως, η πιθανότητα να τροποποιήσουν ελαφρώς το όνομα του χωριού τους άρχισε να ωριμάζει μέσα τους. «Είμαστε πολύ παραδοσιακοί», εξηγούν. Αλλωστε, δεν σκοπεύουν να προβούν σε ριζικές αλλαγές. Απλώς θα αντικαταστήσουν τον δίφθογγο ck με ένα ή δύο g. Ετσι, οι τουρίστες θα πάψουν να ποζάρουν άκομψα με φόντο τις δημόσιες πινακίδες και οι κάτοικοι θα βρουν ξανά την ηρεμία που απολάμβαναν έως τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εως τότε δηλαδή που ζούσαν στην αφάνεια, μέχρι να «ανακαλύψουν» το χωριό τους βρετανοί και αμερικανοί στρατιώτες που περνούσαν από την περιοχή.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου