Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Διάδρομος αντιβαρύτητας

Ενα νέο είδος γυμναστικής που δανείζεται τεχνολογίες από το... Διάστημα είναι πλέον γεγονός. Ο λόγος για τον διάδρομο γυμναστικής Alter-G ο οποίος θα μπορούσε να «ελαφρύνει» άτομα με βεβαρημένες αρθρώσεις ή πολλά παραπανίσια κιλά και να τα βοηθήσει να γυμναστούν χωρίς πόνους και τραυματισμούς.
«Κάποιος που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μηχάνημα γυμναστικής είναι σαν να έχει γύρω του μια φούσκα και να αιωρείται μέσα σ’ αυτήν» εξηγεί ο διευθυντής αλυσίδας γυμναστηρίων στο Μανχάταν, στις ΗΠΑ, Στέφεν Κσόλακ.
Ο εναλλακτικός διάδρομος, ο οποίος θέτει σε εφαρμογή τεχνολογίες της NASA, χρησιμοποιεί πίεση αέρα για να σηκώσει ελαφρά τον ασκούμενο. «Κάτι τέτοιο επιτρέπει σε έναν παχύσαρκο πελάτη να νιώθει ότι έχει το ιδανικό του βάρος. Να έχει την αίσθηση ότι είναι, δηλαδή, 10, 15 ή 20 κιλά ελαφρύτερος» περιγράφει ο Κσόλακ. «Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να έχει παρόμοια αίσθηση, εκτός και αν κολυμπά». Ο αντι-βαρυτικός διάδρομος δεν είναι ωστόσο χρήσιμος μόνο για την άθληση των παχύσαρκων. Αναμένεται να αποβεί πολύτιμος και στην προπόνηση αθλητών, όπως π.χ. οι μαραθωνοδρόμοι.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου