Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Siri, Πως προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα;

Μάλλον ήρθε η ώρα να μάθουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από το όνομα του συστήματος φωνητικών εντολών Siri. Ποια ήταν η άποψη του Steve Jobs;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συνιδρυτή της Siri, που ακούει στο όνομα Dag Kittlaus, ο Steve Jobs όχι μόνο δεν είχε ενθουσιαστεί με το όνομα Siri, αλλά προσπαθούσε να βρει ένα άλλο όνομα για τον προσωπικό βοηθό του iPhone. Όμως πως τελικά επικράτησε η Siri; Ο Kittlaus σε πρόσφατη συνέντευξη του αποφάσισε να μας διηγηθεί τι ακριβώς συνέβη.


Πιο συγκεκριμένα, Siri στα Νορβηγικά σημαίνει “όμορφη γυναίκα που οδηγεί στην νίκη”. Ο Kittlaus λοιπόν γνώρισε μία γυναίκα στην Νορβηγία, την οποία την έλεγαν Siri, και δούλεψε μαζί της για κάποιο χρονικό διάστημα. Αποφάσισε λοιπόν να ονομάσει το πρώτο παιδί Siri, αν ήταν κορίτσι. Την ίδια στιγμή παρατήρησε ότι κανείς δεν είχε χρησιμοποιήσει το όνομα Siri πουθενά, οπότε αποφάσισε να δεσμεύσει το domain siri.com.

Στην συνέχεια πρότεινε στον Steve να δώσουν το όνομα αυτό στον προσωπικό βοηθό του iPhone, γεγονός που δεν άρεσε ιδιαίτερα στο Steve χωρίς όμως να το απορρίψει. Μετά λοιπόν από συνεχή πίεση του Kittlaus και καθώς ο Steve δεν κατάφερε να βρει κάποιο καλύτερο όνομα αποφάσισε να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο Kittlaus, το όνομα Siri ήταν ιδανική επιλογή καθώς είναι ένα όνομα που μπορεί πολύ εύκολα να ειπωθεί και να γραφεί.

Από κει και πέρα, η υπόλοιπη ιστορία είναι γνωστή σε όλους μας. Το Siri γνώρισε τεράστια επιτυχία και είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που οδήγησε πολλούς να αγοράσουν το iPhone 4S.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου