Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μουσικό πόστερ

Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν «ζωντανά» πόστερ ικανά να αναπαράγουν ολόκληρα μουσικά κομμάτια. Τα «Listening Post», όπως ονομάζονται, αποτελούν έναν μελωδικό οδηγό για το πότε παίζουν συγκροτήματα σε συγκεκριμένες περιοχές. Το πόστερ που έφτιαξαν οι ειδικοί, εκτυπώνοντας ηλεκτρονικά κυκλώματα με τη βοήθεια αγώγιμης μελάνης επάνω στο χαρτί, εμφανίζει μικρές φωτογραφίες των συγκροτημάτων που πρόκειται να εμφανιστούν στην πόλη. Αγγίζοντας τις μικρογραφίες ο κάτοχός του μπορεί να ακούσει αποσπάσματα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κάθε συγκροτήματος ή ακόμη να κλείσει εισιτήρια για τη συναυλία της επιλογής του.
Το οικονομικό κόστος της όλης εφαρμογής, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να σημαίνει ότι σύντομα χαρτιά, αφίσες και κάρτες θα ξεφύγουν από τη σημερινή «άψυχη» κατάστασή τους και θα αποκτήσουν έναν έντονα διαδραστικό χαρακτήρα.
Η ενδιαφέρουσα εφαρμογή που συγκαταλέγεται στη νέα γενιά των λεγόμενων «paper apps» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου South by Southwest Show, που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας από τις 9 ως τις 18 Μαρτίου.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου