Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Μάτια που δεν βλέπονται έχουν... application!


Οταν είσαι προγραμματιστής και έχεις σχέση εξ αποστάσεως, μπορείς απλά να δημιουργήσεις μια εφαρμογή που να φέρνει το έτερόν σου ήμισυ πιο κοντά. Αυτό σκέφθηκε ο Ολεγκ Κοστούρ και έφτιαξε το Pair app: μια εφαρμογή που απευθύνεται σε όσους βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, καθώς προσφέρει στους ερωτευμένους διαδραστικά μέσα επικοινωνίας που θα μπορούσαν να γεφυρώσουν τη γεωγραφική απόσταση.
Η ευφάνταστη εφαρμογή για iPhone επιτρέπει στους χρήστες να ζωγραφίζουν ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη ή να ανταλλάσσουν φιλιά μέσω της λειτουργίας «thumb kiss». Κατά την επιλογή του τηλεφωνικού «φιλιού» το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αγγίξουν ένα συγκεκριμένο σημείο στην οθόνη. Αμέσως το τηλέφωνο δονείται, δίνοντας έτσι πραγματική διάσταση σε μια πράξη που αλλιώς θα μεταδιδόταν γραπτώς.
Επιπλέον, τα ζευγάρια σε απόσταση μπορούν να διατηρούν μια κοινή λίστα προτεραιοτήτων (to-do list), να ανταλλάσσουν μηνύματα, κλήσεις, φωτογραφίες και βίντεο.
«Οταν βρέθηκα μακριά από την κοπέλα μου, σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα κινητά μας για να αισθανόμαστε πιο κοντά ο ένας τον άλλον, να “αγγίξουμε” ο ένας τον άλλον» δηλώνει ο ευρηματικός επινοητής του Pair.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου