Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο πόλεμος των browsers

Οι θεωρούμενοι «γκουρού» της τεχνολογίας συχνά εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρήση του Internet Explorer. Αντίθετα, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνιστούν η πλοήγηση στον Ιστό να γίνεται μέσω του Firefox, ή και κάποιου άλλου browser.
Ωστόσο μια νέα έρευνα της εταιρεία New Relic, έρχεται να διαψεύσει τους παραπάνω ισχυρισμούς. Και αυτό γιατί, ο ταχύτερος φυλλομετρητής για Windows είναι ο Internet Explorer 10, όπως υποστηρίζει. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει σχεδιαστεί από τη Microsoft ειδικά για χρήση στο περιβάλλον των Windows 8.
Για την έρευνα, η εταιρεία καταγράφει την απόδοση σε 40 δισ. θεάσεις σελίδων (page views) κάθε μήνα, από διάφορα λειτουργικά συστήματα. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αυτά, προχώρησε σε ανάλυση προκειμένου να διαπιστώσει ποιος είναι ο ταχύτερος φυλλομετρητής σε κάθε λειτουργικό.
Για τα Windows, «νικητής» αναδείχθηκε, όπως είπαμε, ο Internet Explorer 10. Σε μικρή απόσταση από αυτόν, βρίσκεται η προηγούμενη έκδοση του browser, Internet Explorer 9, ενώ ακολουθεί ο Firefox 15.
Για Mac, ταχύτερος αναδεικνύεται ο Chrome 19, τον οποίο ακολουθούν παλαιότερες εκδόσεις του. Το περίεργο είναι ότι στη λίστα δεν εμφανίζεται πουθενά ο Safari!
Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας…

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1133.jpeg

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου