Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Σύντομα τεχνολογία αναγνώρισης φωνής στα smartphone


Μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης φωνής ετοιμάζει το κέντρο ερευνών BIRC, με βάση την οποία η φωνή του χρήστη της εκάστοτε συσκευής θα αποτελεί δεδομένο για την ταυτοποίηση αυτού και την εκτέλεση μιας σειράς λειτουργιών.

Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να ξεκλειδώσει εύκολα την συσκευή του απλώς προφέροντας μια φράση που θα έχει ορίσει ο ίδιος, αφού το smartphone του θα μπορεί να τον αναγνωρίσει ως τον κάτοχο αυτού μέσω απλώς και μόνο της φωνής του.

Όπως έγινε γνωστό, έχουμε να κάνουμε με μια εντελώς νέα τεχνολογία, διαφορετική από το λογισμικό αναγνώρισης φωνής που συναντάμε σήμερα σε αρκετά τηλέφωνα της αγοράς και το οποίο δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί την ταυτότητα του ομιλητή.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα ενσωματωθεί για πρώτη φορά, σε smartphone της Lenovo, στο Lenovo A586, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις 30 Νοεμβρίου στην Κίνα και θα αποτελεί μια συσκευή που θα γίνει διαθέσιμη στους καταναλωτές μέσω μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων και online καταστημάτων.

Το BIRC αποτελεί μια κοινοπραξία της Baidu και το πρώτο εργαστήριο αυτού του τύπου που δημιουργεί ο γνωστός κινεζικός «γίγαντας». Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπρόεδρου της εταιρείας, Wang Mengqiu, η προαναφερθείσα τεχνολογία αναγνώρισης φωνής θα ενσωματωθεί στο λειτουργικό σύστημα Baidu Yi.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου