Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Διαστημική στολή με πατρόν από... κόμικ

Η Ζ-1 της NASA μοιάζει με εκείνη του Buzz στο Toy Story

Διαστημική στολή με πατρόν από... κόμικ
Η νέα στολή της NASA είναι πιο εργονομική και πιο «εύχρηστη» από τις υπάρχουσες

Η NASA παρουσίασε τη νέα στολή των Αμερικανών αστροναυτών, την πρώτη μετά από 20 χρόνια. Η Z-1 είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διευκολύνει τους αστροναύτες σε διαφόρους τομείς με κυριότερο σημείο της ότι μπαίνει και βγαίνει ευκολότερα και ταχύτερα από ότι οι υπάρχουσες στολές που απαιτούν περίπου μία ώρα για φορεθούν.

Διαθέτει επίσης ένα νέο πιο σύγχρονο και εργονομικό σύστημα παροχής οξυγόνου και υποστήριξης της ζωής του αστροναύτη. Η Ζ-1 είναι κατασκευασμένη από ένα συνδυασμό υλικών που επιτρέπουν στον αστροναύτη να κινείται καλύτερα και πιο άνετα από ό,τι με τις υπάρχουσες στολές. Η Ζ-1 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να καλύπτει τις ανάγκες των αστροναυτών που θα μετέχουν σε επανδρωμένες αποστολές και που προβλέπεται να πατήσουν στο έδαφος πλανητών και δορυφόρων όπως, παραδείγματος χάριν, του Αρη.

Ομως δεν είναι τα τεχνικά της χαρακτηριστικά εκείνα που συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας αλλά το design της νέας στολής η οποία μοιάζει πολύ με τη στολή του Buzz, του κεντρικού ήρωα στη δημοφιλή σειρά ταινιών «Toy Story».

Η νέα στολή μοιάζει πολύ με αυτή του Buzz

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου