Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι hackers μέχρι το 2014 θα μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες

Μια νέα έκθεση από την εταιρία ασφαλείας Internet Identity (IID) αναφέρει ότι μέχρι το 2014 οι κυβερνο-εγκληματίες θα είναι σε θέση να προκαλέσουν σωματικές βλάβες μέσω επιθέσεων hacking σε συνδεδεμένες στο internet συσκευές.

 Η IID αναφέρει επίσης (όπως είχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα) ότι βηματοδότες, τα IV drips, και τα αυτοκίνητα που συνδέονται στο Διαδίκτυο θα μπορούσαν σύντομα να υποστούν επιθέσεις από hackers και να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Η εταιρεία ασφαλείας προβλέπει επίσης ότι η πλατφόρμα Near-field Communication (NFC), θα είναι ο πρωταρχικός στόχος για τους hackers τα δύο επόμενα χρόνια.

Η έκθεση της εταιρείας προέρχεται από τις παρατηρήσεις και την έρευνα της IID της σε αναδυόμενες τάσεις της τεχνολογίας. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κόσμος είναι μόνο μερικά χρόνια μακριά από μεγάλες αλλαγές των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της IID, Paul Ferguson, ορισμένες ιατρικές συσκευές δεν θα χρειάζεται καν να είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο για να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες μέσω hacking.

«Έχουν ήδη υπάρξει αποδείξεις για hacks στους ενσωματωμένους απινιδωτές, βηματοδότες καθώς και στις αντλίες ινσουλίνης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας που γίνεται από τη βιομηχανία ιατρικών συσκευών.”

 Όσο για τα hacks στο NFC ο Ferguson αναφέρει: “Τα ζητήματα ασφάλειας γύρω από το NFC δεν αφορούν τόσο το NFC ίδια, αλλά μάλλον την κακή ποιότητα των εφαρμογών που εγκαθιστώνται στο NFC firmware”.

 Οι προβλέψεις για την τεχνολογία NFC έρχεται μετά από αναφορές ότι ένα στα πέντε smartphones θα κυκλοφορούν με NFC μέχρι το 2014. Η τεχνολογία NFC υπάρχει αυτή τη στιγμή σε smartphones όπως το LG-built Nexus 4, αναφέρει το v3.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου