Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Είμαστε πιο ευτραφείς από όσο νομίζουμε

Μια νέα έρευνα, ίσως δώσει μια μικρή παρηγοριά σε κάθε γυναίκα που πάει να αγοράσει κάποιο ρούχο και υποστηρίζει, πριν μπει στο δοκιμαστήριο, ότι της φαίνεται μεγάλο το νούμερο, ενώ ο υπάλληλος του καταστήματος απεγνωσμένα προσπαθεί να την πείσει ότι δεν της κάνει.


Σύμφωνα λοιπόν με τη έρευνα, στην πραγματικότητα είμαστε όλοι παχύτεροι από ό, τι νομίζουμε. Η μελέτη μάλιστα διαπιστώνει ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποτιμούν το μέγεθός τους.

Φαίνεται ότι η μέση γυναίκα ζυγίζει πραγματικά 2 κιλά περισσότερα, από όσα πιστεύει ότι ζυγίζει. Μάλιστα οι πιο αισιόδοξες είναι οι γυναίκες που πλησιάζουν τα 30 τους, αφού είναι πεπεισμένες ότι ζυγίζουν πολύ λιγότερο από ό, τι στην πραγματικότητα.

Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, υποτιμούν το βάρος τους, αλλά λιγότερο σε σχέση με τις γυναίκες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε σε 9.000 ενήλικες, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ζυγίζουν γύρω στο ένα κιλό λιγότερο από τα πραγματικά τους κιλά.

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι διέπονται από μια υπέρμετρη αισιοδοξία, αφού τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι δεν απέχουν τόσο πολύ από τα κιλά που επιθυμούν να είναι.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου