Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πιο ασφυκτικός ο έλεγχος του Internet στην Κίνα

Στην Κίνα ο έλεγχος του Internet γίνεται πιο ασφυκτικός, αφού το περιβόητο Great Firewall έγινε ακόμη πιο αυστηρό και "έξυπνο", έχοντας πλέον τη δυνατότητα να ανακαλύπτει και να μπλοκάρει ακόμη και VPN!

Εταιρείες και πολίτες στην Κίνα πλήττονται εκ νέου από τη νέα τεχνολογία που ενσωματώνεται στο Great Firewall, το οποίο φιλτράρει περιεχόμενο και ελέγχει όσα διαβάζονται στο εσωτερικό τής χώρας.

Εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες εικονικών ιδιωτικών δικτύων (Virtual Private Network - VPN) αναφέρουν πως το νέο σύστημα μπορεί "να ανακαλύψει και να μπλοκάρει" τις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες διάφορων συστημάτων VPN.

Η China Unicom, ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας, παύει τις συνδέσεις στις οποίες ανιχνεύεται να υπάρχει VPN, σύμφωνα με εταιρεία που παρέχει VPN υπηρεσίες.

Μία σύνδεση μέσω VPN ουσιαστικά παρακάμπτει το firewall της κινεζικής κυβέρνησης και παρέχει στο χρήστη πρόσβαση σε πηγές και υπηρεσίες που έχουν "κοπεί", όπως διάφορες δυτικές ενημερωτικές πηγές, το Twitter το Facebook και η Google.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου