Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Πορτρέτο με 2,1 εκ. κουκίδες και… ειδικό σκοπό!

Ο καλλιτέχνης Miguel Endara δημιούργησε ένα εντυπωσιακό πορτρέτο μόνο με στυλό, το οποίο αποτελείται από 2,1 εκατομμύρια κουκίδες σε μια προσπάθεια να βοηθήσει με τον τρόπο του έναν άντρα που το έχει ανάγκη: Τον εικονιζόμενο. Το 2004 ένας άνθρωπος βρέθηκε αναίσθητος πίσω από ένα εστιατόριο στο Richmond Hill της Georgia. Δεν είχε επάνω του χρήματα ούτε ταυτότητα και ήταν σχεδόν τυφλός από τον καταρράκτη.

Εντυπωσιακό πορτρέτο με 2,1 εκατομμύρια κουκίδες!

Ο ίδιος δεν είχε απολύτως καμία ιδέα για το ποιος ήταν. Μετά από μήνες συνεχούς παρακολούθησης από γιατρούς και ψυχολόγους διαπιστώθηκε ότι έπασχε από διασπαστική αμνησία. Υιοθέτησε το ψευδώνυμο Benjaman Kyle και ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα προκειμένου να βρει την αληθινή του ταυτότητα.

Εντυπωσιακό πορτρέτο με 2,1 εκατομμύρια κουκίδες!

Τίποτα δεν έγινε, όμως, και ο Kyle συνεχίζει να ζει μέχρι σήμερα στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ δεν μπορεί να λάνει κοινωνική ασφάλιση ούτε να ανοίξει τραπεζικό λογαρισμό, γιατί απλούστατα για το κράτος δεν υπάρχει! Παρά τις προσπάθειες να γίνει αντιστοίχιση δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και μέσω αλλεπάλληλων τεστ DNA και εμφάνισής του στην τηλεόραση κανένας δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την ταυτότητά του.

Εντυπωσιακό πορτρέτο με 2,1 εκατομμύρια κουκίδες!

Μέχρι που ο καλλιτέχνης Miguel Endara σκέφτηκε να τον βοηθήσει μέσω της τέχνης. Ξεκίνησε να φτιάχνει το πορτρέτο του Benjaman με στίξη, μια επίπονη τεχνική, η οποία περιλαμβάνει έναν στυλό, μεγάλη υπομονή και επιμονή. Το πορτρέτο πήρε σχεδόν 138 ώρες για να ολοκληρωθεί, με 4,25 κουκίδες ανά δευτερόλεπτο, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι το έργο περιέχει περίπου 2,1 εκατομμύρια κουκίδες.

Εντυπωσιακό πορτρέτο με 2,1 εκατομμύρια κουκίδες!

Σκοπός του είναι να πωληθεί το πορτρέτο και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μπορέσει ο Benjaman να κινηθεί περισσότερο έτσι ώστε να βρει τελικά ποιος είναι! Επιπλέον, να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς και να αποκτήσει ορισμένα βασικά στοιχεία που του λείπουν αυτή τη στιγμή.

Εντυπωσιακό πορτρέτο με 2,1 εκατομμύρια κουκίδες!

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου