Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί η εκκίνηση στα Windows 8 είναι τόσο γρήγορη;

Πλέον, όλοι οι κατασκευαστές hardware και software ενθαρρύνουν τους χρήστες να θέτουν τις συσκευές τους σε κατάσταση αναμονής αντί να τις τερματίζουν, γιατί έτσι θα είναι πολύ πιο γρήγορη η επανεκκίνησή τους.

Επιπλέον, εάν ο χρήστης επιλέξει την κατάσταση αναμονής, θα μπορεί να συνεχίσει την εργασία του από εκεί ακριβώς που σταμάτησε.

Τα Windows 8 ξεκινούν πολύ γρήγορα, ακόμη κι όταν επιλέγετε να κλείσετε τον υπολογιστή και όχι να τον θέσετε σε κατάσταση sleep.

Αυτό συμβαίνει γιατί αποθηκεύουν την κατάσταση του υπολογιστή στον σκληρό δίσκο πριν τον τερματισμό και τη φορτώνουν με την εκκίνηση, επιτρέποντάς σας να μην περιμένετε μέχρι να φορτώσουν προγράμματα και ρυθμίσεις από την αρχή. Η λειτουργία fast startup είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού και συνιστούμε να μην την απενεργοποιήσετε, εκτός και εάν διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να οφείλεται στον συνδυασμό hardware του συστήματός σας.

Αναζητήστε στον Πίνακα Ελέγχου το στοιχείο Power Options [Επιλογές παροχής ενέργειας] και πατήστε στο Choose what the power buttons do [Επιλογή των ενεργειών των κουμπιών τροφοδοσίας] και στη συνέχεια το Change settings that are currently unavailable [Αλλαγή των ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή]. Στην ενότητα Shutdown settings [Ρυθμίσεις τερματισμού], απενεργοποιήστε την επιλογή Turn on fast startup και πατήστε το Save changes.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου