Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

X-Phone: Η Google με τη Motorola σχεδιάζουν τον αντίπαλο του iPhone


Επτά μήνες μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Google, οι μηχανικοί της Motorola Mobility φαίνεται πως ανέλαβαν ένα πολύ μεγάλο project με στόχο να φέρουν τα πάνω-κάτω στην αγορά των smartphones: να φτιάξουν ένα κινητό που θα είναι πολύ ανώτερο από το καλύτερο iPhone.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal που επισημαίνει ότι το νέο τηλέφωνο έχει τον εσωτερικό κωδικό "X-Phone". Οι μηχανικοί της εταιρείας με επικεφαλής τον πρώην Product Manager της Google, Lior Ron, εξετάζουν πάσης φύσεως τεχνολογικές καινοτομίες που θα το κάνουν πραγματική ναυαρχίδα και «έπαθλο» για όποιον το έχει στην κατοχή του. Ανάμεσα σε όσα ακούγονται, υπάρχει η φήμη ότι η αμερικάνικη εταιρεία εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο το X-Phone να έχει εύκαμπτη οθόνη. Ωστόσο, τονίζεται στο δημοσίευμα, οι δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος -ειδικά στην εφοδιαστική αλυσίδα- είναι τέτοιες που πολύ δύσκολα θα δούμε κινητό με εύκαμπτη οθόνη το 2013.
Το μέχρι τώρα απόρρητο project της Google θα είναι το βασικό όπλο της εταιρείας στην προσπάθειά της να εκπαραθυρώσει το iPhone από το θρόνο των smartphones. Πέραν της εύκαμπτης οθόνης (που όπως φαίνεται δεν θα υπάρχει), δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Μπορεί να υποθέσει κανείς πάντως με σχετική βεβαιότητα ότι θα τρέχει την τελευταία έκδοση του Android, θα έχει πολύ μεγάλης ανάλυσης οθόνη αφής και κάμερα με πολλά Megapixel.
Το δημοσίευμα της WSJ υποστηρίζει ότι το X-Phone θα συμπληρωθεί από ένα αντίστοιχης ποιότητας X-Tablet.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου