Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Μητέρα αλλεργική στο...παιδί της!

Η 26χρονη, Zuleika Closs, από την Κορνουάλη σοκαρίστηκε όταν ο γιατρός της της ανακοίνωσε ότι είναι αλλεργική στο ίδιο της το παιδί.

Η νεαρή μητέρα γέμισε ενοχλητικές φουσκάλες σε όλο της το σώμα και υπέφερε από φαγούρα και αίσθηση καψίματος όταν βρισκόταν μόλις στην 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, στο γιο της Emmanuel.

Της χορηγήθηκαν αντιβιοτικά και μια ειδική λοσιόν, χωρίς ωστόσο να παρατηρήσει καμία αλλαγή στο δέρμα της. Τότε οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από μια σοβαρή μορφή ψωρίασης και τη συμβούλεψαν να βράσει όλα της τα ρούχα και να βάλει τα παπούτσια της στην κατάψυξη… και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Όταν γέννησε φοβόταν να κρατήσει το νεογέννητο γιο της αγκαλιά, από φόβο μήπως τον κολλήσει. «Η δερματική επαφή είναι πολύ σημαντική στα νεογέννητα και δεν ήθελα να του κάνω κακό» είπε η ίδια. Λίγο καιρό μετά την εγκυμοσύνη τα ενοχλητικά συμπτώματά της υποχώρησαν όμως μερικές ημέρες αργότερα «ξαναφούντωσαν».

Αυτή τη φορά η Zuleika αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη ενός ακόμη γιατρού, ο οποίος της είπε ότι είχε μια αυτοάνοση διαταραχή που συνδεόταν με την εγκυμοσύνη της (πεμφιγοειδές της κύησης) και της χορήγησε ισχυρή δόση αντιισταμινικών.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μου έλεγε. Ήμουν αλλεργική στην εγκυμοσύνη μου. Ακουγόταν πολύ περίεργο, όμως ήταν μια ανακούφιση που τελικά βρήκαμε τι ήταν» πρόσθεσε.

Τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του γιου της, η κατάσταση της Zuleika έχει βελτιωθεί αρκετά, χωρίς όμως να έχει ιαθεί εντελώς.

«Σίγουρα με τρομοκρατεί και μόνο η σκέψη να αποκτήσω ένα δεύτερο παιδί, όμως, θέλω ο Emmanuel να μεγαλώσει με αδέρφια. Δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτομαι ότι ταλαιπωρήθηκα πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, όμως, όταν κοιτάζω το γιο μου σκέφτομαι ότι άξιζε τον κόπο», συμπλήρωσε κλείνοντας.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου