Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Apple: Ζητά πατέντα για «πραγματικά» ασύρματη φόρτιση


Είναι σίγουρο πως η ασύρματη φόρτιση των συσκευών μας δεν είναι ακόμη όπως θα την φανταζόμασταν πριν μερικά χρόνια, μιας και η βάση φόρτισης απαιτεί κάποιου τύπου επαφή με το smartphone ούτως ώστε αυτό να φορτιστεί. Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες η Apple κατέθεσε μια νέα έκθεση ως αίτημα για την χορήγηση μιας νέας πατέντας, προτείνοντας ένα νέο αναθεωρημένο σύστημα φόρτισης που είναι μάλλον πιο κοντά σε αυτό που έχουν φανταστεί οι λάτρεις των gadgets.

Στην συγκεκριμένη αίτηση, η Apple παρουσιάζει μια νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που δεν απέχει πολύ από αυτό που πραγματικά θα ήθελαν κάποιοι να δουν στην πράξη. Με μια σύντομη περιγραφή, αυτό που ισχυρίζεται η εταιρεία είναι πως με την δημιουργία ενός μαγνητικού πεδίου θα επιτραπεί η φόρτιση των συσκευών που θα βρίσκονται εντός του πεδίου αυτού. Φυσικά και σε αυτήν την περίπτωση, όπως συνέβη και με άλλες εταιρίες, θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία NFMR (Near Field Magnetic Resonance). Έτσι λοιπόν, μία μονάχα συσκευή θα δίνει την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης σε καθετί που βρίσκεται εντός της εμβέλειας της, δηλαδή εντός αυτού του χώρου, όπως tablet, smartphone, πληκτρολόγια κ.α.

Αν και η υλοποίηση αυτού του νέου εγχειρήματος είναι κάτι που δείχνει πως θα αργήσει πολύ, φαίνεται πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούμε να έχουμε πραγματικά ασύρματη φόρτιση, με όλα τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου