Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Επιστήμονες δημιουργούν γυναικεία προφυλακτικά με προστασία κατά του AIDS

Ερευνητές του University of Washington ανέπτυξαν το πρώτο γυναικείο προφυλακτικό που προφυλάσσει όχι μόνο από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αλλά και από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.


Το προφυλακτικό είναι κατασκευασμένο από μικροσκοπικές μικροΐνες, απελευθερώνει χημικές ουσίες που εισχωρούν στο σώμα της γυναίκας και προφυλάσσει ενάντια σε σοβαρές ασθένειες όπως το AIDS. Επιπλέον είναι σχεδιασμένο να διαλύεται και να αποβάλλεται από τον οργανισμό της γυναίκας είτε μέσα σε λίγα λεπτά από τη χρήση είτε μετά από μερικές μέρες (ανάλογα με τη σύνθεση των μικροΐνών).

Η ερευνητική ομάδα έλαβε χρηματοδότηση ύψους $1 εκατομμυρίου για την ανάπτυξη της τεχνολογίας παραγωγής μικροϊνών στο μέγεθος νανόμετρου. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Kim Woodrow:

“Το όνειρο μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που οι γυναίκες να μπορούν να χρησιμοποιούν για να προστατεύονται από τον ιο HIV καθώς και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε και αυτό που μένει είναι να τους το μεταφέρουμε με τρόπο που να είναι όσο το δυνατόν πιο δραστικός και βολικός στη χρήση. ”

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου