Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο αστυνομικός των 500.000 likes

Ο 25χρονος Λόρενς ΝτεΠρίμο αγόρασε και χάρισε ένα ζευγάρι μπότες σε ξυπόλητο άστεγο στην Τάιμς Σκουέαρ

Ενα παγωμένο βράδυ του Νοεμβρίου, ο 25χρονος αστυνομικός Λόρενς ΝτεΠρίμο περιπολούσε στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, όταν είδε μπροστά του έναν μεγαλύτερο σε ηλικία, ξυπόλητο, άστεγο άνδρα. Ο αστυνομικός εξαφανίστηκε για ένα λεπτό, κατόπιν επέστρεψε με ένα καινούργιο ζευγάρι μπότες και γονάτισε προκειμένου να βοηθήσει τον άνδρα να τις βάλει. Οταν επέστρεψε σπίτι του, στο Σάφολκ Κάουντι, διηγήθηκε την ιστορία στους γονείς του, αυτοί του είπαν πως έκανε κάτι πολύ όμορφο, ο πατέρας του τον αγκάλιασε και όλοι θα είχαν συνεχίσει τη ζωή τους όπως πριν, αν δεν είχε βρεθεί, την ίδια ώρα με τον ΝτεΠρίμο και τον άστεγο στην Τάιμς Σκουέαρ, μια τουρίστρια από την Αριζόνα. Η φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό της στις 14 Νοεμβρίου και η οποία ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο facebook την Τρίτη, μετέτρεψε εν μια νυκτί τον νεαρό αστυνομικό σε ιντερνετικό ήρωα.
Περισσότερα από 500.000 «μου αρέσει», 38.000 σχόλια και 180.000 κοινοποιήσεις είχε αποσπάσει μέχρι χθες η κάπως θολή εικόνα του γονατιστού ΝτεΠρίμο και του ξυπόλητου, για λίγο όμως ακόμα, άστεγου άνδρα. Οι περισσότεροι χρήστες άφηναν σχόλια για να συγχαρούν τον αστυνομικό, χωρίς να λείπουν πάντως και οι συνήθεις συνωμοσιολόγοι που εξέφραζαν υποψίες πως η φωτογραφία είναι στημένη. Πολλοί συζητούσαν κατά πόσο η πράξη του ΝτεΠρίμο είναι αντιπροσωπευτική των αστυνομικών εν γένει ή εξαιρετικά ασυνήθιστη. «Εξακολουθώ να βλέπω με μισό μάτι τα όργανα επιβολής του νόμου παντού», έγραψε κάποιος. «Τα σέβη μου όμως στον εξαιρετικό αστυνομικό».
Ο ΝτεΠρίμο σοκαρίστηκε από τη δημοσιότητα. Δεν τον είχαν προειδοποιήσει πριν ανεβεί η φωτογραφία. Οταν επέστρεψε σπίτι της στην Αριζόνα, η Τζένιφερ Φόστερ σκέφτηκε απλώς να περιγράψει σε ένα μέιλ τη φωτογραφία στην Αστυνομία της Νέας Υόρκης, ως ένα είδος συγχαρητήριου σημειώματος. Κάποιος αστυνομικός τής απάντησε, της ζήτησε να τους στείλει τη φωτογραφία. Στα Κεντρικά, όμως, έμαθαν μόνο ύστερα από ώρες ποιος ήταν ο εικονιζόμενος αστυνομικός. «Εκανε παγωνιά και μπορούσες να δεις φουσκάλες στα πόδια του ανθρώπου», θυμάται ο 25χρονος. «Εγώ φορούσα δύο ζευγάρια κάλτσες και πάλι κρύωνα». Αρχισαν να μιλούν. Ο ΝτεΠρίμο ζήτησε να μάθει το νούμερό του. Μπήκε σε ένα γειτονικό κατάστημα και έδωσε 75 δολάρια για ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες. Ο μάνατζερ του έκανε έκπτωση 25%.
Ο άστεγος άνδρας δεν έχει εντοπιστεί. Βλέποντας τη φωτογραφία, κάποιοι είπαν πως τον είδαν πρόσφατα και ήταν πάλι ξυπόλητος. Μια γυναίκα υποστήριξε πως είχε αγοράσει στον ίδιο άστεγο άνδρα, πάλι στην Τάιμς Σκουέαρ, παπούτσια τον περασμένο Δεκέμβριο. «Μακάρι να μην είναι ο ίδιος», σχολίασε. Το μόνο που έχει να πει, πάντως, για τον άστεγο ο νεαρός αστυνομικός είναι πως «ήταν ο πιο ευγενής κύριος που έχω συναντήσει ποτέ».

Επαινοι από τον δήμαρχο
Ακόμα και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ επαίνεσε στον λογαριασμό του στο twitter τον νεαρό αστυνομικό για τη γενναιόδωρη πράξη του προς έναν άγνωστο άστεγο

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου