Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Νέα τεχνολογία εγγραφής δεδομένων που δουλεύει σαν γραφομηχανή

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Λίνκολν της Νεμπράσκα, εφηύρε μια νέα τεχνική που θα μπορούσε να κάνει αρκετά αποδοτικότερη την αποθήκευση δεδομένων, και δουλεύει σαν γραφομηχανή. Οι συνήθεις διατάξεις χρησιμοποιούν ηλεκτρικό φορτίο για να αλλάξουν τις ιδιότητες συγκεκριμένων υλικών, αποθηκεύοντας σε αυτά τα δεδομένα.

Ο φυσικός Alexei Gruverman και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι η χρήση μηχανικών μέσων θα μπορούσε να εφαρμοστεί με καλύτερα αποτελέσματα. Η τεχνική χρησιμοποιεί μια μικρή βελόνα -έχει μόλις 10 νανόμετρα ακτίνα, αόρατη στο ανθρώπινο μάτι- η οποία πιέζει το αντίστοιχο υλικό, αφήνοντας το αποτύπωμα της, όπως συμβαίνει και στο χαρτί με τις γραφομηχανές. Είναι αρκετά σκληρή ώστε να γράψει τα δεδομένα, όχι τόσο όμως ώστε να καταστρέψει το υλικό.

Η ομάδα λέει ότι η διαδικασία επιτρέπει πυκνότερη εγγραφή δεδομένων από ότι οι μέχρι τώρα τεχνικές, ώστε πιθανώς είναι αποδοτικότερη, αν ποτέ εφαρμοστεί. Ο Gruverman με την ομάδα του μελετούν σε περισσότερο βάθος την ανακάλυψή τους, αναζητώντας νέες εφαρμογές για την τεχνική.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου