Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Απαγορεύεται η... συνουσία στους ναούς του Μπαλί

Πινακίδες που θα ενημερώνουν ότι "απαγορεύεται το σεξ" θα προστεθούν σύντομα στις επιγραφές για "απαγόρευση του καπνίσματος", και "απαγόρευση κατανάλωσης φαγητού" που κατά παράδοση αναρτώνται στις εισόδους των ναών στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας, μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε ένα ζευγάρι Εσθονών που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω τη στιγμή της ερωτικής πράξης μέσα σε ινδουιστικό ναό.

Τοπικοί αξιωματούχοι έμειναν άναυδοι όταν εισήλθαν στο ναό της κεντρικής περιοχής Σαρασέντα για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης στο εσωτερικό του και αντίκρισαν τους δύο τουρίστες να ερωτοτροπούν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία ανέκρινε τους δύο ξένους πριν τελικά τους αφήσει ελεύθερους.

"Μας είπαν ότι δεν ήξεραν πως απαγορεύεται η ερωτική πράξη μέσα στους ναούς του Μπαλί", είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. "Αφέθηκαν ελεύθεροι και η υπόθεση διαβιβάστηκε στους αξιωματούχους του χωριού, οι οποίοι επέβαλαν πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ρουπιών" (1.600 ευρώ), πρόσθεσε.

Τα χρήματα θα δοθούν για μια τελετή "εξαγνισμού" του ναού, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι που προτίθενται να τοποθετήσουν επιγραφές με τη σήμανση "Απαγορεύεται το σεξ" στις εισόδους τόπων λατρείας.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου