Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κινέζος ζει σε Ίντερνετ καφέ για έξι χρόνια!

Το θέμα του εθισμού στο Διαδίκτυο έχει πάρει άλλες διαστάσεις για έναν νέο στην Κίνα. Το όνομά του είναι Li Meng και ζει σε ένα Ίντερνετ καφέ για έξι χρόνια!
Η ιστορία που δημοσιεύτηκε στους Times του Πεκίνο, παρουσιάζει τον νεαρό να περνά όλο του το χρόνο σε μία καφετέρια στην πόλη Changchun στα βορειοανατολικά της Κίνας, ενώ φεύγει μόνο για φαγητό και για να πάει στο μπάνιο. Πολλές φορές μάλιστα τρώει στην καφετέρια.

Ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ προσπάθησε να μιλήσει στον Li, ωστόσο ο αμετανόητος gamer ήταν απρόθυμος για οποιαδήποτε συζήτηση. Το μόνο που κατάφερε να μάθει από τον Meng, ο οποίος για όλη τη διάρκεια της κουβέντας κοιτούσε την οθόνη, ήταν πως ισχυρίζεται ότι έχει ένα εισόδημα 2000 RMB (252 ευρώ) το μήνα, από τα οποία ξοδεύει τα 500 (63 ευρώ) για τη μηνιαία του συνδρομή στην καφετέρια.

Αυτή η μορφή εθισμού ξεκίνησε όταν ο Li αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο πριν έξι χρόνια. Ο ρεπόρτερ δήλωσε πως το παιδί σίγουρα έχει πολύ καιρό να επισκεφτεί κομμωτή, ενώ ένας θαμώνας του Ίντερνετ καφέ ανέφερε: «ο Li έρχεται τη νύχτα και κοιμάται στην καφετέρια τη μέρα. Κάποιες φορές βγαίνει έξω για να κάνει μπάνιο».

Μέσα από αυτή την αληθινή ιστορία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κίνα θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στο θέμα του εθισμού στο Διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα και γι αυτό το λόγο, όπως αναφέρει το περιοδικό Wired, το 2010 δημιουργήθηκε ένα ειδικό camp για παιδιά, όπου σκόπευε στην απεξάρτησή τους από τα παιχνίδια στο Διαδίκτυο.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου