Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Μικρότερα tablet με Windows 8 εγκρίνει η Microsoft


H Microsoft θα παρέχει την πιστοποίηση Windows 8 σε συσκευές με οθόνη ανάλυσης 1024x768, δηλαδή με σημαντικά μειωμένο αριθμό pixel οριζόντια, σε σχέση με τις αρχικά καθορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις της (1366x768). Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν τις φυσικές διαστάσεις του συστήματος διατηρώντας ανέπαφο το λόγο θέασης της αρχικής ανάλυσης.

Το γεγονός εκλαμβάνεται ως έγκριση από τον δημιουργό του λειτουργικού συστήματος για την κατασκευή φορητών συσκευών με μικρότερες οθόνες από αυτή του Microsoft Surface των 10,6 ιντσών, άλα iPad mini (7,9 ίντσες). Η υπαναχώρηση από την απαίτηση για 1366x768 pixel επαναφέρει στο προσκήνιο φήμες ότι για την πρόθεση της Microsoft να διαθέσει η ίδια ένα Surface μικρότερης διαγωνίου, ή έστω ένα μικρότερο tablet με Windows 8.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία στους κατασκευαστές, η πιστοποίησή της συνοδεύεται από την υποχρέωση των κατασκευαστών να αναφέρουν με σαφήνεια ότι η συσκευή τους έχει μικρότερη ανάλυση και ως εκ τούτου δεν υποστηρίζει την λειτουργία snap. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την παράθεση δύο εφαρμογών Windows 8 (και RT) δίπλα- δίπλα στην ίδια οθόνη, κάτι που δεν θα είναι εφικτό στις οθόνες μικρότερης ανάλυσης. Οι χρήστες θα πρέπει να συνδέσουν την συσκευή τους σε εξωτερικό μόνιτορ που υποστηρίζει τουλάχιστον 1366x768 pixel για να χρησιμοποιήσουν το feature snap, κάτι για το οποίο θα πρέπει να ενημερώνονται οι καταναλωτές πριν αγοράσουν.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου