Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ο ισχυρότερος supercomputer στον κόσμο πάσχει από... "υπερβολική δόση" χρυσού

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Titan Cray ΧΚ7 είχε αναδειχθεί ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, αλλά φαίνεται τελικά πως ο τίτλος αυτός δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένος.

Ο Titan, αναδείχτηκε ως το ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα, παρά το γεγονός πως δεν είχαν ολοκληρωθεί επίσημα όλα τα τεστ. Όπως αποδεικνύεται βιάστηκαν να τον κατατάξουν στην πρώτη θέση, προφανώς με βάση τις προδιαγραφές του, υπολογίζοντας πως η ολοκλήρωση των τεστ είναι απλώς μια τυπική διαδικασία.

Μια σειρά από τεστ που έτρεξαν τον Φεβρουάριο, αποκάλυψαν πως ο Τitan είναι αρκετά ασταθής για να λειτουργήσει στο 100% των προδιαγραφών του, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στις περίπου 20.000 υποδοχές στα ιδιαίτερα προηγμένα motherboards του, οι οποίες αποδείχτηκε πως περιέχουν υπερβολική ποσότητα χρυσού!

Το κράμα του χρυσού με το υλικό της συγκόλλησης που έχει προκύψει είναι αρκετά εύθραυστο, ενώ εμποδίζει την απρόσκοπτη επικοινωνία των GPU με τους κεντρικούς επεξεργαστές τού συστήματος.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη, τα motherboards αποστέλλονται στην Cray για ανακατασκευή. Υπολογίζεται πως τον επόμενο μήνα θα είναι όλα έτοιμα και ο Titan θα καταφέρει να αποδώσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου