Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Κατασκευάζεται συσκευή για έλεγχο των υπολογιστών με τον εγκέφαλό μας

Ερευνητές από το πανεπιστήμιου Brown στο Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών, κατασκευάζουν την πρώτη συσκευή στην ιστορία για ασύρματη επικοινωνία του ανθρώπινου εγκεφάλου με τους υπολογιστές.

Η νέα αυτή συσκευή διεπαφής έχει το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου και τοποθετείται στο επάνω μέρος του κρανίου του χρήστη. Ένα λεπτό καλώδιο που συνδέεται σε ένα chip 100 ηλεκτροδίων εκτείνεται από τη συσκευή και εμφυτεύεται μέσα στο κρανίο και τον κινητικό φλοιό.

Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ασύρματα τα δεδομένα που συλλέγει, σε έναν υπολογιστή σε απόσταση έως και ένα μέτρο από τον χρήστη μέσω του πομπού που διαθέτει. Η συσκευή διαθέτει μπαταρία Li-ion 200mAh, η οποία της προσφέρει αυτονομία έως και 7 ώρες (με μία φόρτιση) και μπορεί να επαναφορτιστεί ασύρματα.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα έτοιμη για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, καθώς πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα που προκαλούν υψηλές θερμοκρασίες.

Ίσως δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή που θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα του εγκεφάλου μας σε έναν σκληρό δίσκο για παράδειγμα, όμως η στιγμή που θα μπορούμε να ελέγξουμε ένα ρομπότ καθαρά με το μυαλό μας ίσως να πλησιάζει.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου