Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Έρχεται το πρώτο… ψηφιακό μπλουζάκι

Πως θα σας φαινόταν αν σε λίγα χρόνια από τώρα δεν μεταφέραμε στις τσέπες μας το κινητό, τη φωτογραφική και τα gadgets μας, αλλά τα φορούσαμε; Η CuteCircuit με την εμπειρία της στον χώρο των φορετών LED μας φέρνει μια ακόμα πρόταση σε τεχνολογία που, αν και ακούγεται άκρως εκκεντρική, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.
Πρόκειται για το T-ShirtOS, ένα ψηφιακό μπλουζάκι που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Work Club και την Ballantine’s. Διαθέτει ηχεία για την αναπαραγωγή μουσικής καθώς και μικρόφωνο για την λήψη και ίσως και την πραγματοποίηση κλήσεων. Μέσω leds στο μπροστινό του μέρος τα οποία σχηματίζουν μιας μορφής οθόνη, μπορεί να προβάλλει φωτογραφίες, να παίζει video clip, να εμφανίζει μηνύματα και tweets και πάνω-κάτω οτιδήποτε μπορεί να κάνει μια εξωτερική οθόνη. Το μπλουζάκι διαθέτει ακόμα δικό του μικροεπεξεργαστή, φωτογραφική μηχανή και, επιταχυνσιόμετρο ενώ ο χειρισμός του επιτυγχάνεται μέσω του κινητού τηλεφώνου σας.

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_88.jpeg

Η CuteCircuit, η εταιρεία που εμπνεύστηκε το project πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει δοκιμές και εφόσον υπάρξει αρκετό ενδιαφέρον θα προχωρήσει στην μαζική παραγωγή. Στο παρελθόν έχει δημιουργήσει τα πρώτα ρούχα με φωτιζόμενα leds ενώ το 2008 σχεδίασε το M Dress, ένα φόρεμα με υποδοχή κάρτας SIM, μέσω του οποίου μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς την ανάγκη κινητής συσκευής.
Δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα λεπτομερή χαρακτηριστικά του TshirtOS, ούτε τιμή ή κάποια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, δεδομένου της ιστορίας της CuteCircuit όμως και λαμβάνοντας υπ’όψη μας το γεγονός πως καμία από τις δημιουργίες της δεν έχει περάσει στην μαζική παραγωγή, είναι πολύ πιθανό το concept αυτό να μείνει στο πρωτότυπο, ακόμα και να πρόκειται για κάποιας μορφής viral marketing.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου