Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Νέες hi-res φωτογραφίες από τον Άρη

Eγχρωμες λήψεις υψηλής ανάλυσης έδωσε στη δημοσιότητα η NASA
Νέες hi-res φωτογραφίες από τον Άρη
H νέα «καρτποστάλ» από τον Άρη αποκαλύπτει τον γεωλογικό πλούτο του Κόκκινου πλανήτη. Εδώ φαίνονται καθαρά οι διαστρωματώσεις των πετρωμάτων στη βάση του Όρους Σαρπ

Νέες κρυστάλλινες φωτογραφίες οι οποίες αποκαλύπτουν τη γεωλογική ταυτότητα του έντονα διαβρωμένου Όρους Σαρπ, έστειλε το Curiosity.
Σύμφωνα με τη NASA, η υψηλή ανάλυση των λήψεων επιτρέπει την ξεκάθαρη μελέτη των διαστρωματώσεων των πετρωμάτων του κοκκινωπού βουνού και του εδάφους. Οι νέες φωτογραφίες ελήφθησαν στις 23 Αυγούστου, με τη βοήθεια της δεξιάς κάμερας Mast (Mastcam) με φακό 100 χιλιοστών.


«Οι διαστρωματώσεις του βουνού αποτελούν τον βασικό μας στόχο» εξηγεί ο κύριος ερευνητής της Mastcam, Μάικλ Μάλιν.
«Μπροστά από τα σκούρα σημεία μπορούμε να διακρίνουμε κοκκινωπή άμμο, διαφορετικής σύνθεσης όπως προδίδει το διαφορετικό της χρώμα. Τα πετρώματα στη βάση παρουσιάζουν ποικιλία ως προς τα χαρακτηριστικά τους – κάποια είναι στρογγυλεμένα και κάποια άλλα όχι, γεγονός που αποδεικνύει ένα διαφορετικό γεωλογικό ιστορικό. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πλούσια γεωλογικά περιοχή την οποία θα πρέπει να διασχίσουμε και να μελετήσουμε» καταλήγει ο ειδικός.



Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου