Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

5 «νέα» έντομα που… προκαλούν εφιάλτες!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν… εντομοφοβία και τους πιάνει κρύος ιδρώτας όχι μόνο στη θέα των εντόμων αλλά και στην υποψία ότι κάτι μπορεί να περπατάει επάνω τους. Πέντε νέα έντομα που ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες σίγουρα θα σας τρομάξουν με τις απίστευτες ιδιότητες που έχουν!

1. Η αράχνη που… βγάζει μάτι!
5 έντομα που θα... στοιχειώσουν τους εφιάλτες σας!
Η αράχνη Trogloraptor marchingtoni μπορεί να μην είναι ένα μεγάλο έντομο, όμως τα πόδια της καταλήγουν σε κοφτερά «νύχια» που μοιάζουν με δρεπάνια. Ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά στο Όρεγκον των ΗΠΑ και οι επιστήμονες την κατατάσσουν στις «αρπακτικές» αράχνες, καθώς αρκούν μόνο τα «νύχια» της για να πιάσει το θήραμά της, με τον κλασικό ιστό να φαντάζει απλώς… περιττός στην περίπτωσή της.

2. Η αράχνη με τον πιο μεγάλο ιστό!
5 έντομα που θα... στοιχειώσουν τους εφιάλτες σας!
Τι θα λέγατε για έναν γιγαντιαίο ιστό που μπορεί να «φυλακίσει» τροφή σε μέγεθος… ανθρώπου; Η αράχνη Darwini Caerostris, που ανακαλύφθηκε το 2007 στις ζούγκλες της Μαδαγασκάρης, είναι ικανή γι’ αυτό. Η «αράχνη του Δαρβίνου», όπως είναι η κοινή της ονομασία, μπορεί να καλύψει με τους ιστούς της μια περιοχή 30 τετραγωνικών ποδιών, και μάλιστα χωρίς καμία δυσκολία!

3. Η ιπτάμενη… κατσαρίδα!
5 έντομα που θα... στοιχειώσουν τους εφιάλτες σας!
Με φτερά ή χωρίς φτερά, οι κατσαρίδες είναι έτσι ή αλλιώς τρομακτικά έντομα! Η «νεόκοπη» Μontistabularis Saltoblattella μπορεί να μην έχει φτερά όμως με το άλμα της φτάνει αρκετά ψηλά – ακόμη και πάνω στο πρόσωπό μας! Με δυνατά πίσω πόδια, αυτή η ιπτάμενη κατσαρίδα ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει!

4. Η βδέλλα που… καταβροχθίζει το σώμα μας!
5 έντομα που θα... στοιχειώσουν τους εφιάλτες σας!
Το 2010 οι επιστήμονες ανακάλυψαν στον Αμαζόνιο ένα νέο είδος βδέλλας, που το ονόμασαν Tyrannobdella rex. Το μήκος της δεν ξεπερνά τις τρεις ίντες αλλά τα εξαιρετικά μεγάλα δόντια της κατατρώνε τους μαλακούς ιστούς των θηλαστικών. Εισχωρούν αθόρυβα στη μύτη, στο αφτί και αλλού και δειπνούν ανενόχλητες στο εσωτερικό του σώματος…

5. Η ακρίδα… βρυκόλακας!
5 έντομα που θα... στοιχειώσουν τους εφιάλτες σας!
Πρόκειται για σαρκοφάγο έντομο, που ανακαλύφθηκε από ένα κινηματογραφικό συνεργείο σε σπήλαιο της Νότιας Αμερικής το 2012. Αντί για τα γνωστά άλματα των «συμβατικών» ακρίδων, αρέσκεται στο κολύμπι, ενώ με τις ισχυρές στοματικές και χειλικές προσακτρίδες της «κολλάει» στα θύματά της, ρουφώντας το αίμα τους και τρώγοντας τις σάρκες τους!

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου