Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η αγορά των smartphones έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην τεχνολογική ιστορία

Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία Flurry, η ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς των smartphones είναι εκρηκτική, μεγαλύτερη από κάθε άλλη που γνώρισε τεχνολογική κατηγορία προϊόντος στην ιστορία.

Ο ρυθμός που υιοθετούνται οι Android και iOS συσκευές από τους χρήστες παγκοσμίως, έχει ξεπεράσει την επανάσταση των PC τη δεκαετία του '80, το Internet boom των '90s, αλλά και την πρόσφατη social networking "τρέλα".

Η Flurry υπολογίζει ότι περισσότερες από 640 εκατομμύρια συσκευές με iOS και Android υπήρχαν τον περασμένο μήνα σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις ΗΠΑ να ηγούνται με 165 εκατομμύρια συσκευές και την Κίνα να ακολουθεί με 128 εκατομμύρια. Ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κίνα όμως είναι τέτοιος, που μπορεί να βρεθεί στην πρώτη θέση στο τέλος του 2012.

Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν, το Ηνωμένο Βασίλειο με 31 εκ. συσκευές, η Νότια Κορέα με 28 εκ. η Ιαπωνία με 22, ενώ Γερμανία, Γαλλία, Καναδάς, Ισπανία και Βραζιλία, κλείνουν την πρώτη δεκάδα, έχοντας από 13 έως 19 εκατομμύρια ενεργά smartphones.

H Flurry συγκέντρωσε τα στοιχεία από περισσότερες από 200.000 εφαρμογές που παρακολουθεί, που είναι εγκατεστημένες στα smarphones παγκοσμίως και σημειώνει πως η ακρίβεια των αριθμών που παραθέτει βρίσκεται στο 90%.

Ως προς τους ταχύτερους ρυθμούς μεταξύ των χωρών, η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη θέση, με "year-over-year" ανάπτυξη της τάξης του 401% και ακολουθούν οι Χιλή, Βραζιλία, Αργεντινή, Ιράν, Βιετνάμ, Μεξικό, Ρωσία, Τουρκία και Ινδία, με ποσοστά τουλάχιστον 170%.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου