Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Σούπερ αντιβιοτικό από τα βάθη της θάλασσας

Η ουσία φαίνεται να είναι αποτελεσματική ενάντια σε φαρμακοανθεκτικά βακτήρια
Σούπερ αντιβιοτικό από τα βάθη της θάλασσας
Ισως τα βάθη της θάλασσας κρύβουν το «κλειδί» της νίκης στη μάχη με τα υπερβακτήρια
 
Στα βάθη της θάλασσας ίσως κρύβεται η λύση στη μάχη της ανθρωπότητας με τα υπερβακτήρια. Αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί της εταιρείας Aquapharm με έδρα στη Σκωτία, οι οποίοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας νέας αντιβιοτικής ουσίας που υπόσχεται νίκη στον πόλεμο με τα φαρμακοανθεκτικά βακτήρια.
Η ανακάλυψη προέκυψε μετά από έρευνα σε μια συλλογή 10.000 διαφορετικών  θαλάσσιων μικροοργανισμών με αντιφλεγμονώδεις και αντιμολυσματικές ιδιότητες. Οι υπεύθυνοί της Aquapharm εκτιμούν ότι η αντιβιοτική ουσία που έχουν στα χέρια τους μπορεί να είναι αποτελεσματική ενάντια στο Clostridium difficile καθώς και σε ορισμένους τύπους σταφυλόκοκκου και στρεπτόκοκκου.
Οι επιστήμονες βρίσκονται τώρα σε φάση περαιτέρω δοκιμών της ουσίας που έχει λάβει την κωδική ονομασία «AQP-182». Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο υπεύθυνος επιστημονικών θεμάτων της Aquapharm δρ Τιμ Μόρλι «από έναν αρχικό έλεγχο ενός μικρού τμήματος της συλλογής μας με φυσικά προϊόντα εντοπίσαμε 16 νέες ουσίες που ανήκαν σε εντελώς νέες και διαφορετικές χημικές ομάδες. Από αυτές τις ουσίες εκείνη με την κωδική ονομασία AQP-182 δείχνει ένα υποσχόμενο φαρμακολογικό και φαρμακοκινητικό προφίλ το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ανθεκτικών βακτηριακών λοιμώξεων».
Κλινική δοκιμή της ουσίας σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου