Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Aράχνη έζησε 5 μέρες μέσα στο αυτί μιας γυναίκας

Μόνο ως εφιαλτική μπορεί να χαρακτηριστεί η περίπτωση μιας γυναίκας από την Κίνα, καθώς μια αράχνη μπήκε μέσα στο κανάλι του αυτιού της και έμεινε εκεί για πέντε ολόκληρες ημέρες μέχρι να τη βγάλουν οι γιατροί.


Η γυναίκα, η οποία αναφέρεται μόνο ως Λι, πήγε στο Κεντρικό Νοσοκομείο Ωτορινολαρυγγολογίας Changsha στις 8 Αυγούστου, παραπονούμενη για μόνιμη φαγούρα στο αυτί της και ελπίζοντας ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν.

Όταν ο Δρ. Λιου Σενγκ έριξε μια ματιά στο εσωτερικό του αυτιού της Λι, βρήκε μία ζωντανή αράχνη μέσα στο κανάλι του. Προφανώς, η αράχνη είχε μπει στο αυτί της άτυχης γυναίκας ενώ κοιμόταν.

Ο γιατρός και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να αναγκάσουν την αράχνη να βγει από το αυτί της Λι με ένα αλατούχο διάλυμα, καθώς δεν ήθελαν να ρισκάρουν να την αφαιρέσουν με τα εργαλεία τους.

Ένας χρήστης του Reddit, με το ψευδώνυμο Psycho0222, δημοσίευσε μία φωτογραφία από το αυτί της γυναίκας μαζί με τον ανατριχιαστικό του κάτοικο, ενώ ένας άλλος χρήστης της δημοφιλούς ιστοσελίδας αφηγήθηκε ένα παρόμοιο περιστατικό κατά το οποίο μια αράχνη μπήκε στο αυτί του την ώρα που έκανε ντους.

Πάντως, όσο τρομακτικό ή ανατριχιαστικό κι αν ακούγεται, τα έντομα σκαρφαλώνουν στα αυτιά προκειμένου να βρουν καταφύγιο.

«Τα έντομα πιθανώς εισέρχονται στο κανάλι του αυτιού λόγω της θερμότητας και της υγρασίας του», λέει ο Φίλιπ Κέλερ, καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου