Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«Διάφανος» υπολογιστής επιτρέπει στους χρήστες να... αγγίξουν το ψηφιακό περιεχόμενό του

Ένας «διάφανος» υπολογιστής, που επιτρέπει στους χρήστες του να βάλουν το χέρι τους και να... αγγίξουν το ψηφιακό του περιεχόμενο, αποκαλύφθηκε στο TED του Λος 'Αντζελες, σύμφωνα με το BBC.


Ένας «διάφανος» υπολογιστής, που επιτρέπει στους χρήστες του να βάλουν το χέρι τους και να... αγγίξουν το ψηφιακό του περιεχόμενο, αποκαλύφθηκε στο συνέδριο Technology Education Design (TED) στο Λος 'Αντζελες, σύμφωνα με το BBC.

Η διαδραστικότητα μεταξύ ανθρώπων και μηχανών κάνει πλέον τη χρήση υπολογιστών σαφώς πιο ενστικτώδη, αναφέρει ο συνεργάτης των διοργανωτών του TED, Ζίνχα Λι, σύμφωνα με τον οποίο ότι εντός της επόμενης δεκαετίας αυτού του τύπου η τεχνολογία θα μπορεί να βγει στην παραγωγή.

Το σύστημα αποτελείται από μια διάφανη LED οθόνη με ενσωματωμένες κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις του σώματος, αλλά και των ματιών του χρήστη. Με τον τρόπο αυτό, ο υπολογιστής επιτρέπει στον χρήστη να κινηθεί και να λειτουργήσει μέσα σε έναν τρισδιάστατο ψηφιακό «κόσμο».

«Εάν γράφεις κάποιο κείμενο και θέλεις να γυρίσεις σελίδα, τότε απλώς βάζεις το χέρι σου και το κάνεις» εξηγεί ο Λι, απόφοιτος του ΜΙΤ.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου