Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Οθόνη αφής «αγνοεί» τα ακούσια χάδια

Για όσους δηλώνουν ανεπίδεκτοι ως προς τη χρήση των smartphones, ακριβώς επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν διά της αφής τις εντολές που δίνουν κάθε φορά στη συσκευή τους, οι ειδικοί βρήκαν τη λύση. Ο λόγος για τους Ζούχα Ματέρο και Ασλι Κόλι, ερευνητές της Nokia, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα λογισμικό το οποίο αναλύει τα «χάδια» των χρηστών, διαχωρίζοντας τις εντολές που δίνονται εκούσια από εκείνες που δίνονται κατά λάθος.
Μέσα από μια σειρά δοκιμών που πραγματοποίησαν οι ειδικοί είδαν ότι στις 4.000 εντολές αφής οι 1.500 δίνονται κατά λάθος. Παρατήρησαν ακόμη, ότι το 99,7% των εκούσιων εντολών διά της αφής είχαν χρονική διάρκεια μεταξύ 70 και 400 χιλιοστών του δευτερολέπτου, ενώ οι ακούσιες εντολές είχαν πολύ μικρότερη διάρκεια. Οι περισσότερες από τις λανθασμένες εντολές δίνονται από το πάτημα του εικονιδίου εφαρμογών που βρίσκεται στην άκρη της οθόνης του κινητού.
Αναλύοντας πολλούς παράγοντες λάθους, οι ερευνητές έφτιαξαν ένα λογισμικό το οποίο μπορεί να φιλτράρει και να απορρίπτει το 80% των ακούσιων αγγιγμάτων σε οθόνες αφής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου