Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Μαϊμού» (;) η αστροναύτης - μαϊμού του Ιράν

Αμφιβολίες εκφράζουν αναλυτές σχετικά με το εάν η Τεχεράνη όντως εκτόξευσε μία μαϊμού στο Διάστημα, αφού μετά την επιστροφή στη Γη δεν φαίνεται να είναι το ζώο που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης.

φωτό: The Telegraph

Οπως αναφέρει η Telegraph, η Τεχεράνη πανηγύρισε μία νίκη έναντι στους δυτικούς επικριτές της την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάζουντας τον πρώτο της ταξιδιώτη στο διάστημα, που ήταν μία μαϊμού.
Ωστόσο, οι συζητήσεις για το πόσο αληθινή ήταν αυτό το ταξίδι του συμπαθούς ζώου στο διάστημα άρχισαν όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα σε συνέντευξή Τύπου οι πρώτες φωτογραφίες της πρώτης μαϊμούς - αστροναύτη του Ιράν.
Η μαϊμουδίτσα που παρουσιάστηκε εν μέσω θριαμβολογιών στα εθνικά μέσα ενημέρωσης με μεταξωτό σμόκιν έχει εμφανείς διαφορές με το πλασματάκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία μέσα στη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε στο Διάστημα.
Αυτό το ζώο είχε ανοιχτόχρωμο τρίχωμα και μία κόκκινη κηλίδα πάνω από το δεξί του μάτι, ενώ αυτό που επέστρεψε στη Γη ήταν με σκουρόχρωμο τρίχωμα και χωρίς την κηλίδα.
«Μοιάζει να είναι μία πολύ διαφορετική μαϊμού. Η μύτη, τα χαρακτηριστικά, όλα είναι διαφορετικά», δήλωσε ο Γιαρίβ Μπας, ιδρυτής και διευθυντής του «Space Israel», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εργάζεται για την αποστολή μη επανδρωμένων διαστημόπλοιων στη Σελήνη.
«Αυτό σημαίνει ότι είτε η πραγματική μαϊμού πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά την προσγείωση ή ότι το πείραμα δεν πήγε όπως θα το ήθελαν οι Ιρανοί», συμπέρανε ο Μπας.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου