Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Το πρώτο στυλό τρισδιάστατης εκτύπωσης!

Το πρώτο στυλό τρισδιάστατης εκτύπωσης!

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, όσο περνάει ο καιρός, γίνονται όλο και πιο μικροί σε μέγεθος και φυσικά πιο προσιτοί στο κοινό, όμως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στα σπίτια των καταναλωτών. Το 3Doodler είναι μία προσπάθεια για να αλλάξει αυτό.
Πρόκειται για μία μικρή συσκευή, σε σχήμα στυλό, που σύμφωνα με τους δημιουργούς του “είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να χρησιμοποιήσει κανείς τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις”. Φυσικά, δε θα μπορεί να εκτυπώσει προ-σχεδιασμένα αντικείμενα, όμως επιτρέπει τον σχεδιασμό αντικειμένων μετακινώντας το στον αέρα.


Όπως και οι περισσότεροι 3D εκτυπωτές, έτσι και το 3Doodler χρησιμοποιεί πλαστικό ABS που θερμαίνεται και αμέσως μετά ψύχεται. Η εταιρία WoobleWorks, παρουσίασε το πρότζεκτ της στο KickStarter, με αρχικό στόχο τις 30.000 δολάρια. Στόχος, που επιτεύχθηκε μέσα σε λίγες ώρες, με το συνολικό ποσό χρηματοδότησης να έχει φτάσει αυτή τη στιγμή στις 536.735 δολάρια.


Οι πρώτες παραγγελίες είναι προγραμματισμένες για το ερχόμενο Σεπτέμβριο, όμως φαίνεται πως θα υπάρχουν μόλις 5.000 συσκευές έτοιμες μέχρι τότε, τη στιγμή που οι υποστηρικτές του πρότζεκτ ήδη έχουν φτάσει τις 6.067, με τη χρηματοδότηση του να συνεχίζεται για ακόμα 32 μέρες!



Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου