Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τα έξυπνα γυαλιά της Google εν δράσει

Νεότερες πληροφορίες σχετικά με τα πολυαναμενόμενα «έξυπνα» γυαλιά έχει δώσει η Google.

Ο γίγαντας του διαδικτύου ανέβασε βίντεο στο YouTube το οποίο δείχνει το προϊόν σε δράση – συμπεριλαμβανομένης και της διασύνδεσης, η οποία εμφανίζεται στο πεδίο όρασης του χρήστη.



Το προϊόν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, ως μέρος επίδειξης σε εκδήλωση της Google, κατά την οποία διάφοροι οι προγραμματιστές ενδιαφέρθηκαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό έναντι 1.500 δολαρίων.

Η εταιρεία τώρα, καλεί άτομα από τις ΗΠΑ να προτείνουν μέσω  twitter τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το προιόν, στο hashtag # ifihadaglass .

"Ψάχνουμε για τολμηρά, δημιουργικά άτομα που να θέλουν να ενωθούν μαζί μας και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος των «έξυπνων» Γυαλιών", ανέφερε η Google.

 «Είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο και ενώ δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι τα πάντα θα είναι τέλεια, μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα είναι συναρπαστικά."

Τα «έξυπνα» γυαλιά σύμφωνα με την Google, εμφανίζουν στο οπτικό πεδίο του χρήστη διάφορα εικονίδια με παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, όπως π.χ. το δελτίο καιρού ή οδηγίες προσανατολισμού στην πόλη μέσω του Google Maps ή μια βιντεο-συνδιάσκεψη με άλλους χρήστες. Ακόμα, ο χρήστης μπορεί με τα γυαλιά του να τραβήξει φωτογραφία αυτού που βλέπει γύρω του, να εγγράψει βίντεο, καθώς επίσης και να μοιραστεί το περιεχόμενο απευθείας μέσω e-mail ή των κοινωνικών δικτύων.
Όλες αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται  σε ένα μικρό, ημιδιαφανές τετράγωνο, πάνω δεξιά του πεδίου όρασης του χρήστη.
Για τον έλεγχο της συσκευής χρησιμοποιήθηκαν φωνητικές εντολές όπως  "OK, Glass, take a picture".

Η φορητή τεχνολογία θεωρείται ως ο σημαντικότερος σημαντικός τομέα ανάπτυξης για τους κατασκευαστές hardware από το 2013 και στο εξής, με τις εταιρείες να κάνουν αγώνα δρόμου για το πιο εξελιγμένο επίτευγμα.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου